Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині відбулось засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

На Харківщині відбулось засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

У заході взяли участь понад 120 представників з різних сфер, зокрема начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Сьогодні, 7 серпня, у Харкові пройшло засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України у змішаному форматі.

Засідання проходило як офлайн, так і в онлайн-режимі. 90 учасників були підключені через онлайн-зв'язок. Участь у Конгресі взяли представники органів місцевого самоврядування, голови територіальних громад, районних військових адміністрацій, державних підприємств і керівники структурних підрозділів.

Порядок денний засідання включав важливі теми для розвитку Харківської області та України в цілому. 

«Сьогодні відбулося чергове засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, який продовжує бути найефективнішим майданчиком для комунікації між центральною владою та громадами. Обговорили питання розмінування деокупованих територій, підготовки об'єктів критичної інфраструктури до наступного опалювального сезону, а також аналіз готовності основних об'єктів інфраструктури до зимового періоду», — повідомив Олег Синєгубов.

Віталій Карабанов, начальник Балаклійської міської військової адміністрації зазначив, що на сьогоднішній день в Балаклійській територіальній громаді активно працюють піротехнічні підрозділи та підрозділи з гуманітарного розмінування.

«Наші зусилля спрямовані на забезпечення безпеки критичної інфраструктури, місць великого скупчення людей і земель сільськогосподарського призначення. Завдяки спільним зусиллям і підтримці міжнародних організацій розмінування продовжується. Людей багато, вони повертаються, тому ця проблема є надзвичайно важливою. До розмінування залученні 19 груп та 8 машин розмінування ДСНС, 16 груп ДССТ, а також неурядові організації протимінної діяльності з відповідними сертифікатами», — додав Віталій Карабанов.

Зокрема, порушили тему підготовки закладів освіти до нового навчального року та оцінки готовності навчальних закладів до початку навчального року.

Серед інших питань обговорили стан доріг на госпітальєрних та військово-логістичних маршрутах і визначення пріоритетних ділянок для ремонту та обслуговування.

Олег Синєгубов також доручив за підсумками засідання Конгресу звернутися до Міністерства освіти та науки Укаїни щодо дофінансування будівництва укриттів у закладах освіти Харківщини, адже шодо цього раніше було досягнуто домовленості.

Учасники засідання підкреслили важливість спільних зусиль для вирішення актуальних проблем та покращення ситуації в регіоні.