Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській ОВА відбулося чергове засідання групи «Прозорість та підзвітність»

У Харківській ОВА відбулося чергове засідання групи «Прозорість та підзвітність»

Захід пройшов під головуванням заступника начальника ХОВА Євгена Іванова.

Під час робочої зустрічі були розглянуті результати діяльності груп «Прозорість і підзвітність» Лозівського, Красноградського й Харківського районів з початку 2024 року.

«В умовах воєнного стану приділяємо особливу увагу доцільності використання бюджетних коштів на всіх рівнях влади. Відповідно до законодавства України та безпекової ситуації продовжуємо акумулювати всі можливі ресурси для підтримки наших захисників і захисниць. Це питання перебуває на постійному контролі начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова», – зазначив Євген Іванов.

Учасники робочої зустрічі розглянули питання щодо доцільності проведення будівництва захисної споруди цивільного захисту у Краснопавлівському ліцеї Лозівської міської ради та аналогічного об'єкту на базі Наталинського ліцею у селі Наталине Красноградського району.

В ході засідання заслухали звіт щодо результатів процедури публічних закупівель, в тому числі вартістю від 500 тисяч гривень, та витрачання коштів бюджетів усіх рівнів з початку 2024 року Люботинською міською радою Харківського району.

«На території Люботинської міської ради обліковується 14 розпорядників бюджетних коштів. З 1 січня 2024 року за кошти місцевого бюджету укладено 563 договори на загальну суму майже 90 мільйонів гривень, з них 32 договори укладені на суму не менше 500 тисяч гривень. Більшість великих договорів спрямовуються на закупівлі для ЗСУ, ремонт доріг, які є важливими логістичними маршрутами, та комунальні потреби», – розповіла головна спеціалістка відділу юридичного забезпечення Люботинської міської ради Надія Файзрахманова.

За словами заступниці Мереф'янського міського голови Харківського району Людмили Под'ячевої, від початку року було укладено 83 договори на загальну суму 31,8 мільйонів гривень. Закупівлі здійснювалися різними способами: 5 договорів – за результатами відкритих торгів, 3 – через електронну систему, 2 – без використання електронної системи. Предметом закупівель були послуги з ремонту доріг, постачання енергоресурсів, придбання контейнерів спеціального призначення та квадрокоптерів для військовослужбовців тощо. 

Крім того, від початку року було здійснено закупівлі за договорами, сума яких перевищує 500 тисяч гривень – на розробку проєктно-кошторисної документації для будівництва резервного джерела тепла та електроенергії на території Мереф'янської ЦРЛ на суму 560 тисяч гривень і виготовлення проєктно-кошторисної документації для проведення капремонту й облаштування укриття в одному з місцевих навчальних закладів на суму майже 630 тисяч гривень. На підтримку військових формувань витрачено 2,6 мільйона гривень, додала заступниця Мереф'янського міського голови.