Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Міжнародні партнери допоможуть жителям Харківщини підготуватися до опалювального сезону

Міжнародні партнери допоможуть жителям Харківщини підготуватися до опалювального сезону

Про це йшлося під час Загальної координаційної наради за участю заступника начальника Харківської ОВА Євгена Іванова, очільників департаментів та структурних підрозділів ХОВА та гуманітарних організацій, які працюють в області.

На Харківщині триває активна підготовка до майбутнього опалювального сезону. За попередніми підрахунками, на час осінньо-зимового періоду жителі понад 43 тисяч приватних домогосподарств області потребують паливної деревини. Першочергово дровами планують забезпечити мешканців деокупованих та постраждалих населених пунктів, багатодітні родини, соціально вразливі верстви населення, а також сім’ї Захисників та Захисниць України. 

«Питання підготовки та подальшого вдалого проходження опалювального сезону – одне з пріоритетних для нашої області. Тривають перемовини з міжнародними партнерами, щодо передачі визначеним категоріям населення паливної деревини або коштів на її придбання. За результатами перемовин з партнерами із ЮНІСЕФ, представники організації визначили своєю цільовою аудиторією для допомоги родини з дітьми. Робота продовжується», - зазначив Євген Іванов. 

Крім того, під час засідання обговорили питання безпекової ситуації в Харківській області, а також процесу евакуації. За даними «Координаційного гуманітарного центру», нині щотижня із прифронтових та прикордонних громад Харківської області евакуюють близько 50 людей. 

«Нині евакуація цивільного населення продовжується. Цей процес збігтися із розробкою плану реагування на надзвичайні ситуації. Цей план було розроблено для Харківської та Донецької області. Враховуючи наявний досвід в цьому процесі, ми його вдосконалюємо. Вдячна усім представникам кластера, які долучилися до цієї роботи», - зазначила керівниця харківського офісу Управління ООН з координації гуманітарних справ Мака Хазалія.

Окрему увагу під час зустрічі приділили питанню розміщення та допомоги вимушено переміщеним особам, які покинули власні домівки через дії російських окупантів. Загалом в Харківській області зареєстровані майже 525 тисяч внутрішньо переміщених осіб. 

«Нині в регіоні створено та облаштовано 67 місць компактного розташування, де надаємо житло за потреби внутрішньо переміщених осіб. В МКП проживають близько 6,5 тисяч вимушених переселенців. Спільно з міжнародними партнерами працюємо над покращенням умов проживання, посилюємо матеріально-технічну базу МКП та готуємося до майбутнього опалювального сезону», - повідомила директорка Департаменту соціального захисту населення Харківської ОВА Ольга Борщ.