Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Новим заступником начальника Харківської ОВА призначено Андрія Дорожка

Новим заступником начальника Харківської ОВА призначено Андрія Дорожка

Відтепер Андрій Дорожко відповідатиме за цифровізацію регіону. Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Андрій Дорожко має три вищі освіти, володіє англійською та німецькою мовами. Попередньо працював на керівних посадах, зокрема у Харківській обласній військовій адміністрації.

«На новій посаді заступника Андрій Дорожко буде відповідати за координацію і реалізацію стратегії у сфері інформаційних технологій та цифрових технологій, створення та модернізацію цифрової інфраструктури області, що включає мережеві з'єднання, облікові записи, даних, і безпеки, а також за впровадження електронних сервісів та платформ, аби забезпечити громадськість зручним доступом до адміністративних послуг, освіти, охорони здоров'я та інших сфер», - зазначив Олег Синєгубов.

Крім того, він впроваджуватиме програми з підвищення цифрової грамотності серед населення та працівників урядових установ і підприємств.

На Харківщині триває покращення електронних послуг. В області функціонують 157 точок доступу надання адмінпослуг, тоді як ще на початку 2022 року функціонували лише 74 точки. Ці показники будуть збільшені.

Cеред важливих викликів на Харківщині - це 100% відновлення мережі мобільного зв’язку та доступу до мережі Інтернет. Адже після деокупації 30% території низка населених пунктів залишалася без зв'язку:

- у 77,4 % деокупованих населених пунктах відновили мобільний зв’язок;

- у 61,6 % деокупованих населених пунктах забезпечили доступ до мережі Інтернет;

до швидкісного інтернету Wi-Fi доступу підключили 61% відкритих зон області.

Загальна кількість мешканців області, що пройшли навчання на платформі Дія.Освіта у 2023 році склала більше 222 тисяч осіб, тобто 98% від плану.

«Цифрова трансформація в умовах війни — це важлива складова, що зміцнює національну безпеку через інноваційні технології. Вона дозволяє швидко реагувати на загрози, забезпечує збір і аналіз великих обсягів даних для прийняття обґрунтованих рішень, інтегрує різні галузі управління. Підвищуючи ефективність державних органів всіх рівнів, робимо країну більш стійкою та конкурентоспроможною в умовах глобальних світових процесів. Ми щодня в цьому переконуємося, працюючи з міжнародними партнерами», — зазначив Андрій Дорожко.

Також Харківщина має потужний ІТ-кластер, з якими вже вдалося реалізувати чимало спільних проектів, зокрема і щодо рекрутингу до локального підрозділу ЗСУ. Тож серед завдань новопризначеного CDTO - це максимальне залучення наявного ресурсу та використання потенціалу для реалізації низки цифрових проектів.