Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Впродовж тижня сапери ДСНС знешкодили на Харківщині 330 вибухонебезпечних предметів

Впродовж тижня сапери ДСНС знешкодили на Харківщині 330 вибухонебезпечних предметів

Про це під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі ХОВА повідомив речник ГУ ДСНС України у Харківській області Євген Василенко.

«В період з 22 по 29 липня підрозділи ДСНС Харківської області ліквідували 221 пожежу, з них 27 – пов'язані з веденням бойових дій. Внаслідок займань 1 людина загинула, 13 осіб вдалося врятувати. Під час аварійно-пошукових робіт під завалами будівель виявлено тіла 3 загиблих», – розповів Євген Василенко.

Наразі на території Харківщини працюють 39 піротехнічних розрахунків, 212 саперів та 97 одиниць техніки зведеного загону ДСНС, у тому числі 9 машин механізованого розмінування. За тиждень сапери ДСНС знешкодили 330 ворожих боєприпасів. Від початку повномасштабної війни піротехніки обстежили понад 7,7 тисячі гектарів території, з них 486 гектарів – за допомогою машин механізованого розмінування: 2260 – гектарів сільгоспугідь; понад 4 тисячі ліній електропередач; 61 об'єкт та 4605 домогосподарств. Загалом виявлено та знешкоджено 97 765 вибухонебезпечних предметів. 

Впродовж тижня випадків підриву цивільного населення Харківщини на ВНП не зафіксовано. З початку широкомасштабної збройної агресії рф в області внаслідок детонації вибухонебезпечних предметів загинули 87 цивільних, 233 особи зазнали травм.

Протягом тижня у Харківській області зафіксували 3 випадки загибелі людей на воді.

«24 липня у селі Кисівка Коломацької громади на місцевому ставку потонув 69-річний рибалка. 27 липня у селищі Васищеве Харківського району місцеві мешканці вилучили з водойми тіло 57-річного чоловіка. Наступного дня трагічний випадок стався у місті Ізюм – у річці Сіверський Донець потонув 50-річний місцевий житель», – зазначив Євген Василенко.

Загалом з 1 червня поточного року на Харківщині зафіксовано 35 випадків загибелі людей на водних об'єктах, з них 5 – діти.