Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Міністр освіти і науки України відвідав екоцентр на базі Харківського обласного Палацу дитячої та юнацької творчості

Міністр освіти і науки України відвідав екоцентр на базі Харківського обласного Палацу дитячої та юнацької творчості

Оксен Лісовий разом із заступницею начальника ХОВА Вітою Ковальською оглянули еколого-натуралістичний відділ Палацу й поспілкувалися з персоналом установи.

Від початку повномасштабної війни комунальний заклад, який реалізує напрям позашкільної освіти в області, став «Ноєвим ковчегом» для багатьох тварин і понад 300 видів екзотичних рослин які були збережені співробітниками установи. Сьогодні заклад потребує підтримки. Колектив установи продовжує працювати й надавати освітні послуги у режимі онлайн.

«Я є прихильником позашкільної освіти, будь-якої неформальної освіти. Функціонування такого еколого-натуралістичного осередку на базі обласного Палацу дитячої та юнацької творчості у Харківській області є вкрай важливою передумовою для повернення сімей до регіону. Тому ініціатива потребує всебічної підтримки як з боку обласної влади, органів місцевого самоврядування, так і профільного Міністерства. Якщо цим людям дати більше ресурсів, вони зроблять абсолютно неймовірні речі для міста, для області і, найголовніше, для дітей. Наразі унікальний об'єкт потребує всебічної уваги й залучення коштів приватних інвесторів і міжнародних партнерів. На рівні Міністерства готові працювати в цьому напрямку», – зазначив Оксен Лісовий.

Турбота про дітей та підлітків Харківщини є одним із пріоритетних напрямків роботи обласної військової адміністрації.

«Щодня працюємо над зміцненням освітньої сфери регіону. Це питання перебуває на постійному контролі начальника ХОВА Олега Синєгубова. Дякуємо Міністерству освіти і науки України й особисто Оксену Лісовому за увагу до Харківської області й підтримку важливих ініціатив. Продовжуємо працювати далі», – сказала Віта Ковальська.