Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківську область з робочим візитом відвідав виконувач обов'язків Міністра молоді та спорту

Харківську область з робочим візитом відвідав виконувач обов'язків Міністра молоді та спорту

Матвій Бідний разом із заступниками начальника Харківської ОВА Романом Семенухою та Вітою Ковальською оглянули спортивні об'єкти Харківщини, які найбільше постраждали внаслідок збройної агресії рф: фізкультурно-спортивний клуб «Локомотив», спортивний комплекс «Уніфехт», фізкультурно-спортивне товариство «Динамо», спортивний комплекс «Металіст», а також відвідали молодіжний центр «1664» у селищі Пісочин.

Під час наради обговорили оперативну ситуацію в області та нагальні питання щодо розвитку спортивної сфери на Харківщині. Серед основних – запит від спортивних організацій області на відновлення тренувань; відбудова спортивних закладів та об'єктів регіону; питання щодо регламентування процесу релокації спортсменів із Харківської області до інших регіонів України.

«Сьогодні ми з командою перебуваємо на Харківщині. Із сумом спостерігаємо, що накоїли російські терористи. Але ми переконані, що після нашої Перемоги ми все відновимо та відбудуємо. І тут будуть нові, ще кращі спортивні споруди та об'єкти. Здоровий спосіб життя сьогодні - це єдиний можливий спосіб тримати себе у формі як фізичній, так і психологічній», – зазначив Матвій Дикий.

Саме заняття спорту допомагають нам зміцнюватися задля того, що захищати нашу Батьківщину, наближати Перемогу та готуватися до того, щоб її відбудовувати, додав виконувач обов'язків Міністра молоді та спорту. 

«Попри виклики повномасштабної війни продовжуємо розвивати соціальну сферу Харківщини. Зокрема, докладаємо максимум зусиль, аби діти та підлітки мали можливість повноцінно зростати. Для цього спільно з міжнародними партнерами створюємо в регіоні мережу молодіжних центрів, де кожен може проявити себе, отримати нові знання і вміння, зустріти нових друзів і з користю провести час», – сказала Віта Ковальська.

Цьогоріч значні зусилля обласної військової адміністрації були направлені на підтримку спортсменів-кандидатів на здобуття олімпійських ліцензій на участь у Олімпійських Іграх у Парижі, які пройдуть з 26 липня по 11 серпня 2024 року у Парижі. У підсумку, нашу країну представлятимуть 8 харківських спортсменів у складі національної збірної команди України у 6 видах спорту, сказав Роман Семенуха.

«Під час бойових дій, спричинених військовою агресією рф проти України, наші захисники й захисниці зазнають важких поранень. Одним із пріоритетних завдань обласної військової адміністрації є відновлення та соціалізація українських військових. У цьому їм допомагає комплексна фізкультурно-спортивна реабілітація. Це питання перебуває на особистому контролі начальника ХОВА Олега Синєгубова. Триває співпраця з представниками спортивних клубів та фітнес-центрів, які дали свою згоду на використання матеріально-технічної бази для проведення занять по проєкту «Адаптивний спорт» з ветеранами війни. Найближчим часом буде сформовано групи військових для зазначених занять по трьом напрямкам: скандинавська ходьба, біговий клуб та фітнес-центри», – зазначив Роман Семенуха.

Наприкінці робочої поїздки виконувач обов'язків Міністра молоді та спорту Матвій Дикий та заступник начальника ХОВА Роман Семенуха відвідали стадіон «Металіст», поспілкувалися із персоналом установи, спортсменами й тренерами Харківської області, обговорили нагальні питання щодо забезпечення сталого розвитку спортивної сфери в області.

Тренерам та спортсменам вручили відзнаки Міністерства молоді та спорту, а також подяки начальника Харківської обласної військової адміністрації.