Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина отримала 8 генераторів великої потужності від німецьких партнерів

Харківщина отримала 8 генераторів великої потужності від німецьких партнерів

Завдяки плідній співпраці між Харківською ОВА, Генеральним посольством Німеччини в Києві, Міністерством закордонних справ Німеччини та Федеральним агентство з технічної допомоги (THW), регіон отримав генератори великої потужності – від 170 до 500 кВт.

Обладнання передали на потреби Борівської, Чугуївської, Пісочинської, Старосалтівської, Новопокровської територіальних громад, а Слобожанська ОТГ одержала 2 генератори. Для забезпечення діяльності під час довготривалих відключень світла та оперативного реагування на надзвичайні ситуації, генератор потужністю 500 кВт передали для ГУ ДСНС у Харківській області.

«Завдяки допомозі наших надійних партнерів з Федерального агентства з технічної допомоги (THW) та МЗС Німеччини, постраждалі та деокуповані громади Харківщини зможуть забезпечити роботу критичної інфраструктури під час довготривалої відсутності світла. Потужності генераторів також дозволять забезпечити і місцеве населення світлом. Ми вдячні за підтримку Харківщини та увагу до потреб цивільного населення області. Надалі працюємо на базі Регіонального офісу міжнародного співробітництва задля реалізації таких позитивних проєктів», - зазначив заступник начальника ХОВА Євген Іванов.

Нагадаємо, німецькі партнери передавали для деокупованих та постраждалих тергромад Харківщини генератор потужністю від 20 до 200 кВт, розподільники електроенергії для них, спальні мішки, теплові гармати з комплектуючими, «буржуйки», відбійні молотки та віброплити, мережеві подовжувачі тощо.