Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Суми компенсацій за пошкоджене майно на Харківщині сягнули 2,2 мільярда гривень

Суми компенсацій за пошкоджене майно на Харківщині сягнули 2,2 мільярда гривень

Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Загалом з початку реалізації програми єВідновлення в області подано 36 847 заяв для отримання грошової допомоги на ремонт пошкодженого житла. Найбільше отримано повідомлень від мешканців Ізюмського, Харківського та Чугуївського районів. Вже отримали грошову допомогу для ремонту житла, пошкодженого внаслідок збройної агресії рф 20 462 заявників на загальну суму понад 1,8 мільярда гривень. Для 786 жителів області погоджено виплату на більш як 169 мільйонів гривень. Ще 1111 заявникам передано на виплату понад 159 мільйонів.

«Прискорюємо роботу профільних комісій, адже компенсації мають отримати якомога більше жителів Харківщини до початку майбутнього опалювального сезону. Створеними комісіями наразі визначаються обсяги пошкоджень об’єктів нерухомого майна за даними актів комісійних обстежень та приймаються рішення щодо призначення допомоги», - зазначив Олег Синєгубов.

Також про надання компенсації за знищене майно надійшло 6 481 заяв. У 34 територіальних громадах Харківщини профільними комісіями сформовано 2 641 сертифікат з надання компенсації за повністю знищене майно на загальну суму понад 3,7 мільярда гривень.

Житловими сертифікатами скористалися 700 отримувачів компенсації з Харківської області, більшість придбали житло у місті Харків, Ізюмській та Чугуївській територіальних громадах, решта – на території Київської, Львівської, Дніпропетровської, Полтавської, Закарпатської та інших областей. Саме на Харківщині придбано 489 об’єктів нерухомого майна на загальну суму більш як 819 мільйонів гривень.