Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко з робочим візитом відвідав Харківську область

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко з робочим візитом відвідав Харківську область

Під час поїздки Віктор Ляшко разом із заступницею начальника Харківської ОВА Оленою Логвиновою та головою представництва ЮНІСЕФ в Україні Муніром Мамедзаде відвідали Валківський центр первинної медико-санітарної допомоги.

В межах концепції «Простір Турботи» за підтримки міжнародних партнерів відремонтовано частину приміщення амбулаторії загальної практики сімейної медицини, де діти та їхні батьки отримують сучасні послуги.

«Після повномасштабного вторгнення рф на територію України ми розуміємо, що сімейні лікарі стали свого роду форпостом, до якого люди звертаються першочергово. Їх обов'язок — виявити проблему, допомогти з нею впоратися або перенаправити до більш кваліфікованого спеціаліста. Плануємо створити в Україні понад 100 «Просторів турботи», тому продовжуємо рухатися далі і розвивати вітчизняну сімейну медицину», – сказав Віктор Ляшко.

В амбулаторії загальної практики сімейної медицини облаштували інклюзивний санітарний кабінет, кімнати для імунізації та грудного вигодовування, зони очікування дітей, кімнату патронажної медсестри та психологічної підтримки. ЮНІСЕФ також надав необхідне обладнання й меблі.

«Харківська обласна військова адміністрація спільно з міжнародними партнерами та громадами працює над відновленням існуючої медичної інфраструктури в регіоні, наданням закладам обладнання та підвищенням кваліфікації працівників сфери охорони здоров'я. Це питання перебуває на постійному контролі начальника ХОВА Олега Синєгубова. Наразі завершено відновлення трьох медичних центрів у Харківській області – екстрене відділення в регіональному перинатальному центрі, яке було пошкоджене внаслідок бойових дій, а також два центри первинної медичної допомоги у Валках та Балаклії», – зазначила Олена Логвинова.

Три громади, які долучилися до програми домашніх візитів «Турбота з народження вдома» отримали від ЮНІСЕФ три транспортні засоби, аби медичні сестри змогли надавати допомогу сім’ям з дітьми до 3 років в найвіддаленіших районах. Загалом на Харківщині в межах реалізації програми здійснено 1616 домашніх візитів, під час яких 380 дітей віком до 3 років, та 136 вагітних жінок отримали підтримку та догляд, додала заступниця начальника Харківської ОВА.

«Ми продовжуємо працювати, щоб забезпечити кожну дитину в Україні доступом до якісної медичної допомоги від народження. Підтримуємо Міністерство охорони здоров'я України та місцеві органи влади у наданні сім'ям з дітьми до 3 років таких послуг, зокрема вдома. Завдяки цим зусиллям вони отримують необхідні послуги навіть у віддалених районах. Сьогодні ми разом відкрили «Простір турботи» у Валківській центральній районній лікарні, де сім'ї з дітьми зможуть отримувати високоякісні послуги» — зазначив Мунір Мамедзаде, голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні.