Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОВА розглянули тендерні закупівлі щодо будівництва та облаштування укриттів в навчальних закладах

У ХОВА розглянули тендерні закупівлі щодо будівництва та облаштування укриттів в навчальних закладах

Про це йшлося під час засідання обласної робочої групи «Прозорість та підзвітність» під головуванням заступника начальника Харківської ОВА Євгена Іванова та за участі правоохоронців, представників територіальних громад і громадськості.

В межах засідання обговорили доцільність проведення публічної закупівлі з будівництва захисної споруди цивільного захисту в Краснопавлівському ліцеї Лозівського району та в Наталинському ліцеї Красноградського району. 

«Необхідно провести додатковий аналіз та порівняння вартості матеріалів і робіт з подібними, вже реалізованими проектами. До роботи залучимо профільні Департаменти Харківської ОВА, розробників проектної документації, підрядників та громадськість, аби уникнути можливих порушень», - зазначив Євген Іванов. 

Крім того, під час засідання обговорили питання доцільності проведення капітального ремонту підвальних приміщень Писарівської гімназії, що в Богодухівському районі. Навчальний заклад має стати опорним для кількох старостинських округів, а споруду цивільного захисту зможуть використовувати як укриття для місцевого населення. 

«Загальна площа укриття – 800 квадратних метрів, а сума виконання робіт складає 17,6 мільйонів гривень. Варто додати, що завдяки домовленостям з чеськими партнерами, після завершення ремонтних робіт на об’єкті, гімназія отримає меблі, побутове обладнання, а також генератори», - повідомив начальник Золочівської селищної військової адміністрації Віктор Коваленко. 

Також учасники робочої групи розглянули питання доцільності ремонту частини підвальних приміщень в будівлі Феськівського дитсадочку. Після проведення ремонтних робіт, в споруді цивільного захисту планують проводити офлайн-заняття. 

«Попит на послуги садочку в селі Феськи та сусідніх населених пунктах зростає. В межах оптимізації закладів дошкільної освіти, буде організовано підвіз малечі автобусами з Малої Рогозянки та Довжика для занять, адже у цих населених пунктах в дитсадках укриття відсутні», - додав Віктор Коваленко.