Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині посилюватимуть заходи з імунізації населення проти інфекційних хвороб

На Харківщині посилюватимуть заходи з імунізації населення проти інфекційних хвороб

Питання проведення додаткових заходів з імунізації населення проти кашлюка, дифтерії та правця обговорили під час засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС Харківської області.

Зростання захворюваності імовірне через періодичність хвороби, нетривалий імунний захист, а також зниження рівня імунізації внаслідок повномасштабного вторгнення. За 6 місяців поточного року в Харківській області на кашлюк захворіли 30 людей, з них – 27 діти. 

«Для профілактики інфікування на кашлюк, дифтерію та правець на Харківщині коштом держбюджету закуповуються дієві вакцини. Наразі їх достатня кількість. У разі підвищення попиту на вакцинацією, будемо забезпечувати регіон додатковими партіями вакцин», - зазначив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. 

Нині в закладах охорони здоров’я Харківської області забезпечено 575 ліжко-місць для хворих на інфекційні хвороби. З них – 270 для дітей. 

«В закладах охорони здоров’я первинної ланки проводиться активна робота стосовно визначення дітей віком від 1 року, старших та дорослого населення, які пропустили необхідні щеплення проти кашлюка, дифтерії та правця відповідно до Календаря щеплень і підлягають вакцинації під час додаткових заходів імунізації», - зазначила директорка Департаменту охорони здоров'я Харківської ОВА Тетяна Деменко. 

Мета заходів з імунізації – охопити понад 80% осіб, які підлягають щепленню та не проходили ревакцинацію. 

«Також у зв’язку з низьким рівнем охоплення щепленнями від дифтерії та правця, особливо дорослого населення, зростає кількість людей, не імунізованих проти цих хвороб, що може стати причиною розповсюдження та спалахів дифтерії, а також зростання захворюваності на правець. Тож, єдиний вірний спосіб уберегти себе та своїх близьких – вчасна імунізація», - додала виконуюча обов’язки генерального директора ДУ «Харківський ОЦКПХ МОЗ» Неля Новіцька.