Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Чеські партнери допомагають підготуватися до опалювального сезону в Чугуєві

Чеські партнери допомагають підготуватися до опалювального сезону в Чугуєві

Про це йшлося під час засідання Регіонального офісу міжнародного співробітництва Харківської області під головуванням начальника ХОВА Олега Синєгубова.

В громадах Харківщини триває активна робота з підготовки до майбутнього опалювального сезону. В межах меморандуму про співпрацю між Чугуївською МВА та Урядом Чеської Республіки, іноземні партнери планують передати 4 когенераційних установки потужністю 120, 200 та 530 кВт. Обладнання дасть змогу забезпечити сталу роботу місцевих котелень та подати тепло до 86 багатоквартирних житлових будинків, 9 закладів освіти та 16 бюджетних організацій. 

«Завдяки роботі з чеськими партнерами на поставку когенераційних установок, забезпечимо 75% теплопостачання Чугуєва. Проєкт вже на завершальному етапі. Це позитивний приклад для інших громад у напрямку співпраці, налагодження комунікації з міжнародними партнерами. Вдячні Уряду Чеської Республіки за вагому підтримку», - зазначив Олег Синєгубов. 

Раніше, завдяки спільній роботі в межах меморандуму, Уряд Чеської Республіки передав 2 когенераційні установки, що дали змогу забезпечити роботу двох місцевих котелень під час попереднього опального сезону 2023-2024 років. Потужність кожної установки – 200 кВт. 

«Завдяки роботі цих 2 когенераційних установок, вдалося забезпечити теплом 6 закладів освіти, 4 заклади культури, 36 багатоквартирних будинків, 3 бюджетні установи та організації, 10 будівель лікарняного комплексу, 4 структурні підрозділи Управління Міністерства внутрішніх справ. Також котельні підсилені 13 дизельними генераторами різної потужності», - повідомив заступник Чугуївського міського голови Ігор Шепелєв.