Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська ОВА спільно з ЮНІСЕФ посилює підготовку громад до опалювального сезону

Харківська ОВА спільно з ЮНІСЕФ посилює підготовку громад до опалювального сезону

Проміжні результати співпраці Харківщини з Дитячим фондом ООН, а також реалізовані проекти та плани на наступний рік обговорили в ході засідання Регіонального офісу міжнародного співробітництва за участі начальника ХОВА Олега Синєгубова.

«Висловлюю вдячність Дитячому фонду ООН (ЮНІСЕФ) та особисту повагу керівнику представництва в Україні Муніру Мамедзаде за сталу підтримку Харківщини з перших днів повномасштабної війни. Незважаючи на щоденні ворожі обстріли та терор мирного населення області з боку окупантів, продовжуємо спільно працювати над відновленням системи опалення у громадах», – сказав Олег Синєгубов. 

Харківська обласна військова адміністрація спільно з ЮНІСЕФ наразі завершила встановлення 21 мобільної котельні, які забезпечують теплом понад 200 тисяч людей. Так, у закладах охорони здоров'я області встановили 14 котелень потужністю від 100 до 2000 кВт; у закладах освіти та культури – 6 котелень потужністю від 190 до 2000 кВт; інші об'єкти – 2 котельні потужністю від 100 до 300 кВт.

Відповідні проєкти були реалізовані в Малій Данилівці, Черкаській Лозовій, Балаклії, Краснокутську, Сахновщині, Мерефі, Вільчі, Слобожанському, Барвінковому, Близнюках, Левківці, Ізюмі, Шевченковому, Пісочині, Змієві, Дергачах, Печенігах, Новоосиновому. 

У місті Харків замінено теплову магістраль. Наразі розробляється проєкт щодо встановлення модульних котелень на базі Обласної дитячої клінічної лікарні, Обласного перинатального центру та Обласної дитячої інфекційної лікарні.

В межах співпраці Харківської ОВА та ЮНІСЕФ щодо підтримки комунальних установ та об'єктів інфраструктури для сталого проходження опалювального сезону впродовж поточного та наступного років модульні котельні планують встановити у Шевченківській, Ізюмській, Солоницівській, Чугуївській та Лозівській громадах.