Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«За підтримки міжнародних партнерів активно готуємося до майбутнього опалювального сезону», - Олег Синєгубов

«За підтримки міжнародних партнерів активно готуємося до майбутнього опалювального сезону», - Олег Синєгубов

Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі ХОВА.

Завдяки плідній співпраці з міжнародними організаціями та в межах підготовки до майбутнього опалювального сезону для посилення функціонування одного з енергогенеруючих підприємств Харківщини, область зможе отримати 5 газотурбінних установок загальною потужністю близько 100 МВт.

«Такого масштабного проекту на Харківщині і в Харкові не було. Вдячні нашим партнерам, проводимо перемовини та працюємо в посиленому режимі над цим питанням. Водночас ми на завершальному етапі реалізації проекту з забезпечення когенераційними установками міста Чугуїв. Завдяки роботі з чеськими партнерами на поставку шести когенераційних установок, матимемо можливість забезпечити 75% теплопостачання міста», - зазначив Олег Синєгубов. 

Наразі в регіоні триває активна робота над децентралізацією системи опалення. Наприклад, в деокупованому Ізюмі спільно з іноземними донорами встановили 10 нових мобільних котелень, адже стаціонарні було зруйновано російськими окупантами під час ведення бойових дій. 

«Завдяки Офісу Президента та Уряду із резервного фонду державного бюджету для нашої області спрямували  2,5 мільярда гривень. З них 2 мільярда - спрямують для відновлення критичної інфраструктури міста Харків. 500 мільйонів - для населених пунктів області. Ще 1,9 млрд грн спрямували на відновлення теплопостачання міста Харкова. Це кошти в межах гранту від Світового банку. Буде закуплено необхідне обладнання та проведені роботи», - повідомив начальник Харківської ОВА. 

Нині встановлено 28 когенераційних установок різної потужності, що були надані міжнародними організаціями, з яких: 21 на КП «Харківські теплові мережі», 7 -  на двох теплопостачальних підприємствах міст Чугуїв та Лозова.

«Для альтернативного теплозабезпечення селищ Пісочин, Солоницівка, села Подвірки Харківського району та селища Слобожанське Чугуївського району планується будівництво 8 газових котелень та встановлення когенераційних установок. Орієнтовний обсяг необхідного фінансування для реалізації заходів складає орієнтовно 500 мільйонів гривень», - зазначив Олег Синєгубов. 

Також начальник Харківської ОВА розповів про оперативну ситуацію на лінії зіткнення, зокрема про інтенсивність ворожих атак в Куп’янському районі. 

«Подекуди ми фіксуємо навіть більше бойових зіткнень та намагань ворога штурмувати позиції наших військовослужбовців саме по Куп'янському напрямку. Сьогодні вночі ворог вчергове зруйнував переправу через річку Оскіл. Зараз будемо вживати всіх заходів щодо її поновлення та відбудови. Це виключно цивільний об’єкт, через який, в тому числі, проходять евакуаційні маршрути», - додав Олег Синєгубов.