Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олег Синєгубов в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів про оперативну ситуацію на Харківщині

Олег Синєгубов в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів про оперативну ситуацію на Харківщині

Окупанти продовжують обстрілювати цивільні об'єкти Харківської області, повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов.

«За минулу добу ворог завдав по Харківщині 45 ударів керованими авіабомбами та ракетами типу «Іскандер М», це Липецький, Золочівський, Вовчанський напрямки. На Куп'янському напрямку окупанти зруйнували переправу, яка використовувалася в тому числі для евакуації людей. Приступаємо до її відновлення. На жаль, сьогодні у місті Вовчанськ двоє місцевих жителів підірвалися на вибухонебезпечному предметі. Потерпілих доставили до лікарні», – розповів Олег Синєгубов.

Всього від початку року ворог обстріляв 262 населених пункти області, завдавши 2414 ударів: 305 – ракетами, 868 – КАБами, 163 – БПЛА, 241 – РСЗВ, 300 – артилерія, 101 – міномети, 436 – інші види озброєння. Внаслідок обстрілів пошкоджено або зруйновано 6326 об'єктів інфраструктури, з них 3604 – багатоквартирні та приватні будинки, 46 – школи, 21 – дитячі садки, 15 – вищі навчальні заклади, 28 – лікарні, 11 – заклади культури, 8 – вокзали, 2593 – гаражі, господарчі споруди, магазини, аптеки, автомобілі.

«Окупанти постійно намагаються знищувати нашу техніку, застосовуючи FPV-дрони. На жаль, під удар ворога потрапляють і цивільні громадяни, які перебувають на прифронтових територіях. Також ми фіксували випадок влучання ворожого FPV-дрона у місті Харків. Ворог не стоїть на місці і постійно розвивається. Аби протистояти окупантам ми запустили програму "Харківські крила", в межах якої підтримуємо підрозділ CODE 9.2 з 92-ї ОШБр імені кошового отамана Івана Сірка – передаємо нашим військовим безпілотники Vampire та інші важкі дрони-бомбардувальники», – розповів Олег Синєгубов.