Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщину з робочим візитом відвідав Верховний комісар у справах біженців Філіппо Гранді

Харківщину з робочим візитом відвідав Верховний комісар у справах біженців Філіппо Гранді

Начальник ХОВА Олег Синєгубов та Філіппо Гранді обговорили оперативну ситуацію в області та підготовку до опалювального сезону.

«Ворог продовжує чинити терор мирного населення Харківщини та знищувати цивільну інфраструктуру області. Сьогодні відновлення енергогенеруючої системи в регіоні, яка зазнала значних пошкоджень внаслідок збройної агресії рф, є одним із наших пріоритетних завдань. Перебуваємо у постійній комунікації з Урядом України, профільними міністерствами та міжнародними партнерами й спільно концентруємо зусилля для подолання викликів повномасштабної війни. Дякуємо УВКБ ООН і особисто Філіппо Гранді за увагу до Харківщини й значну підтримку жителів регіону», – сказав Олег Синєгубов.

Від початку повномасштабного російського вторгнення на територію України УВКБ ООН проводить активну гуманітарну місію з підтримки жителів Харківської області, включаючи ВПО. Основні зусилля спрямовуються на забезпечення людей гуманітарною та фінансовою допомогою, юридичним супроводом, надання доступних медичних послух, психологічну підтримку дорослих і дітей, а також облаштування місць компактного проживання.

«Разом з обласною військовою адміністрацією та громадами продовжуємо працюємо над відновленням життєдіяльності в області. Ми бачимо та розуміємо виклики, які постають перед Харківщиною. Енергетична стабільність є запорукою сталого розвитку регіону, цьому напрямку роботи приділяємо особливу увагу», – сказав Філіппо Гранді.

В межах зустрічі Олег Синєгубов та Філіппо Гранді вшанували пам’ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії рф. За час повномасштабної війни на Харківщині від рук загарбників загинули 95 дітей. Наймолодшій жертві злочинів окупантів було всього 5 місяців.