Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сапери знешкодили майже півтисячі ворожих боєприпасів на Харківщині за минулий тиждень

Сапери знешкодили майже півтисячі ворожих боєприпасів на Харківщині за минулий тиждень

Загалом, з початку війни на Харківщині, ДСНСниками було знешкоджено 96 тисяч 943 вибухонебезпечних предметів. Про це під час брифінгу повідомив речник ГУ ДСНС України у Харківській області Євген Василенко.

В період з 8 по 14 липня сталися 2 випадки підривів цивільного населення на вибухонебезпечних предметах. В результаті цього 1 людина загинула, 6 постраждало. Випадки трапилися в селі Стариця Чугуївського району та у місті Куп’янськ. 

Протягом минулого тижня рятувальники загасили 59 пожеж, спричинених ворожими обстрілами. 

«13 липня стався один з найболючіших для Харківського гарнізону ДСНС ударів російських окупантів. Ворожа ракета двічі поцілила в об’єкт критичної інфраструктури селища Буди Харківського району. Вдруге – коли екстрені служби прибули на місце події. Внаслідок атаки загинув начальник Харківського районного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в області Артем Костирята поліцейський сектору реагування патрульної поліції Харківського районного управління Олексій Кощій. Серед поранених – троє рятувальників, поліцейський та близько 20 цивільних, зокрема дитина», - зазначив Євген Василенко.

Ворог продовжує свідомо знищувати врожай на полях Харківщини. 

Так, у селі Курилівка Куп’янського району, 8 липня в результаті обстрілу, було знищено врожай на площі 20 га.  Рятувальники оперативна ліквідували пожежу та запобігли поширенню полум’я на решту поля площею 65 га. 
Загалом, за тиждень трапилося 5 випадків пожеж на полях області: в Богодухівському, Красноградському та Чугуївському районах. 

Також, рятувальники просять населення з обережністю поводитися на водоймищах та берегти своїх дітей. 

За минулий тиждень трапилося 5 випадків загибелі людей на водних об’єктах, з них – 1 дитина.
8 липня на Островському ставку поблизу селища Буди було вилучено тіло чоловіка 1982 року народження, що потонув напередодні.
9 липня в річці Харків знайшли тіло чоловіка.
12 липня в річці Оріль Красноградського району місцеві мешканці дістали з води тіло чоловіка 1985 року народження.
13 липня на водоймі в селі Сиваш Лозівського району потонув чоловік 1989 року народження. 
14 липня під час купання у ставку в селі Мізяки Богодухівського району захлинувся хлопчик 2017 року.

Державна комісія з питань  техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій рекомендувала заборонити на всій території Харківщини відпочинок населення на водних об’єктах.