Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Франція допоможе Харківщині підготуватися до опалювального сезону та облаштувати шкільні укриття

Франція допоможе Харківщині підготуватися до опалювального сезону та облаштувати шкільні укриття

Начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Посолом Франції в Україні Гаелем Вейсьєром.

Під час зустрічі Олег Синєгубов розповів дипломату про оперативну ситуацію на Харківщині, зокрема щодо бойових дій на Куп’янському напрямку та на півночі області.

Начальник Харківської ОВА зауважив, що ситуація на фронті стабільна, ворог не має успіхів. Проте окупанти щодоби скидають від 30 до 60 КАБів на територію області, в тому числі й на Харків.      

Гаель Вейсьєр висловив співчуття родинам загиблих від ракетних ударів по селищу Буди 13 липня.

Основною темою обговорення стали питання підготовки інфраструктури області та міста до опалювального сезону.

«Навіть в таких важких умовах ми продовжуємо підготовку до опалювального сезону. Наше завдання відновити все, що було втрачено навесні після масованих ракетних атак і звичайно забезпечити децентралізацію і захист систем енерго- та теплозабезпечення», - зазначив Олег Синєгубов. 

Гаель Вейсьєр підкреслив, що під час візиту Президента України Володимира Зеленського до Франції на міжурядовому рівні було підписано угоду щодо створення спеціального фонду. 200 млн євро буде спрямовано на фінансування критичних інфраструктурних проєктів, серед яких й енергетика. Тож, за словами дипломата, Франція обов’язково долучиться до відновлення енергетичної та теплопостачальної інфраструктури України, в тому числі у Харкові.

Також Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні зазначив, що Париж разом з міжнародними організаціями посилить реалізацію продовольчих проєктів для забезпечення потреб жителів області, які проживають в населених пунктах близьких до бойових дій. 

Ще одним напрямком куди іноземці готові направляти ресурси – є  допомога освітнім закладам Харківщини. Зокрема мова йде про придбання інноваційного обладнання, яке необхідне у навчальному процесі. Також партнери забезпечать облаштування укриттів для учнів.