Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщину з робочим візитом відвідала Міністерка соціальної політики України

Харківщину з робочим візитом відвідала Міністерка соціальної політики України

Оксана Жолнович спільно із заступницею начальника Харківської ОВА Вітою Ковальською взяли участь у відкритті Центру життєстійкості у Балаклійській громаді, а також відвідали низку соціальних установ регіону.

«Вкотре рада бути на Харківщині. Хочу відзначити позитивні зміни, які відбуваються в області в напрямку розвитку соціальної сфери. Я завжди говорю, що громади, які постраждали внаслідок повномасштабної агресії рф, повинні мати пріоритет в отриманні комплексної допомоги. Ми й надалі будемо підтримувати ініціативи у прифронтових регіонах, вони мають пріоритет, аби забезпечити належний рівень соціального захисту та допомоги для всіх жителів області», – зазначила Оксана Жолнович.

Міністерка соцполітики України подякувала міжнародним партнерам, котрі від початку повномасштабної війни продовжують надавати допомогу мешканцям Харківщини та сприяти відновленню життєдіяльності в регіоні.

«Попри щоденні ворожі обстріли продовжуємо нарощувати кількість та якість соціальних послуг в області. Це питання перебуває на постійному контролі начальника ХОВА Олега Синєгубова. Дякуємо Міністерству соціальної політики України і особисто Оксані Жолнович за увагу до Харківщини та підтримку ініціатив, які впроваджуються в регіоні. Окрема подяка Дитячому фонду ООН (ЮНІСЕФ) за системну співпрацю та значну допомогу жителям нашої області», – сказала Віта Ковальська.

В ході робочої поїздки Міністерка соціальної політики та заступниця начальника ХОВА Віта Ковальська взяли участь у відкритті п'ятого в регіоні Центру життєстійкості, який відсьогодні за підтримки Мінсоцполітики та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) запрацював у Балаклійській громаді. Крім цього – оглянули сервісний центр пенсійного фонду в Шевченківській громаді Куп'янського району та відвідали Харківський геріатричний пансіонат ветеранів праці. 

Наприкінці зустрічі Оксана Жолнович ознайомилася з роботою Навчально-методичного центру для підвищення професійних компетентностей з питань психологічної допомоги та психосоціальної підтримки, створеного на базі Харківського обласного центру соціальних служб. Поспілкувалися із дітьми, позбавленими батьківського піклування, котрі разом із прийомними батьками взяли участь у фокус-групі щодо створення чат-боту із соціально-психологічної підтримки.

За кошти регіонального бюджету в Харківському обласному центрі соцслужб провели ремонт приміщень, де зараз працює колл-центр з питань соціально-психологічної підтримки населення. За фінансової допомоги ЮНІСЕФ для установи придбали обладнання та провели відповідне навчання працівників. Також за сприяння ЮНІСЕФ тут функціонує Центр соціально-психологічної допомоги. Команда фахівців допомагає розвивати навички подолання стресу та переживати травматичні події всім громадянам, котрі цього потребують.