Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олена Логвинова провела зустріч із координаторкою системи ООН в Україні Деніз Браун

Олена Логвинова провела зустріч із координаторкою системи ООН в Україні Деніз Браун

Заступник начальника ОВА Олена Логвинова наголосила, що під керівництвом Деніз Браун була зібрана дієва команда фахівців, які в числі найперших, не дивлячись на безпекову ситуацію, доставляли мешканцям області необхідні гуманітарні вантажі.

«Пані Браун, ви організовували і безпосередньо координували десятки гуманітарних конвоїв до прифронтових територій. Завдяки їм мешканці Харківщини отримали більше 400 тонн вантажів. Крім того, ви доклали чимало зусиль задля підтримки систем енергозабезпечення на Харківщині, особливо критичної інфраструктури», – зазначила Олена Логвинова. 

На зустрічі були присутні керівники прифронтових районів та громад, які також висловили вдячність спеціалістам ООН за всебічну допомогу і підтримку.  

Зокрема, начальник Вовчанської міської військової адміністрації Томаз Гамбарашвілі підкреслив роль міжнародних партнерів не тільки в наданні гуманітарної допомоги, а й у допомозі під час евакуації населення із Вовчанської громади. Керівник Золочівської громади Віктор Коваленко висловив вдячність Деніз Браун за надання мешканцям прикордоння потрібних будматеріалів та гуманітарних вантажів.

Наразі місію координаторки системи ООН в Україні завершено, проте  вона наголосила, що протягом двох років співпраці з ХОВА та громадами їй вдалося організувати дієву систему надання допомоги громадянам. 

За словами Деніз Браун, ООН також буде продовжувати сприяти в підготовці регіону до осінньо-зимового періоду, в розмінуванні територій, надавати гуманітарну допомогу місцевим мешканцям і внутрішньо переміщеним особам, які потерпають від російської агресії. Зокрема мова йде про забезпечення  їх продуктовими наборами, засобами гігієни, медикаментами та будівельними матеріалами, тощо.