Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За минулий тиждень на Харківщині сталося 3 випадки підриву цивільного населення на вибухонебезпечних предметах

За минулий тиждень на Харківщині сталося 3 випадки підриву цивільного населення на вибухонебезпечних предметах

Внаслідок підривів 6 людей загинули, 1 людина постраждала. По це повідомив під час брифінгу щодо оперативної обстановки в області начальник ГУ ДСНС України в Харківській області Артем Астахов.

«2 липня поблизу села Мосьпанове Чугуївського району стався підрив вантажного автомобіля з напівпричепом, обійшлося без жертв. 6 липня у місті Вовчанськ  внаслідок наїзду автомобілем на невідомий вибухонебезпечний предмет постраждала 58-річна жінка, яка була госпіталізована. 7 липня близько 17:00 на ґрунтовій дорозі у ліс неподалік села Циркуни Харківського району ймовірно на протитанковій міні підірвався легковий автомобіль», - зазначає Артем Астахов. 

Внаслідок останнього загинуло 6 людей. В тому числі 5-річний хлопчик та 2-місячне немовля. 

Загалом за тиждень сапери ДСНС знешкодили 431 ворожий боєприпасів на Харківщині.  

В період з 1 по 7 липня рятувальники 36 разів виїжджали на ліквідацію пожеж, спричинених ворожими обстрілами. 5 пожеж трапилися на хлібних полях.

«Як ми бачимо, ворог не полишає спроб знищити майбутній врожай хліба, але попри це, співробітникам ДСНС вдалося врятувати від вогню біля 370 гектарів збіжжя», - додає начальник ГУ ДСНС України в Харківській області. 

103 пожежі трапилися у природних екосистемах, з них – 18 лісових.

Рятувальники звертають увагу громадян на високу пожежну небезпеку в лісах. Крім того, висока мінна небезпека та ворожі обстріли створюють додаткові перешкоди для гасіння пожеж. Тому відвідування лісових масивів наразі вкрай небезпечне.
Окрім цього, ДСНСники наголошують на обережному поводженні відпочиваючих на водоймищах. 

6 людей загинули на водних об’єктах Харківщини за минулий тиждень. Загалом з початку літа зафіксовано 16 випадків загибелі людей в області, з них 3 дитини. 
Нагадуємо, що Державна комісія з питань ТЕБ та НС рекомендувала заборонити на всій території Харківської області відпочинок населення на водних об’єктах.