Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Питання етики держслужбовців є важливою складовою антикорупційної програми

Питання етики держслужбовців є важливою складовою антикорупційної програми

У Харківській ОВА 3 липня відбулись навчання на тему: «Норми етичної поведінки під час виконання службових обов'язків, доброчесність, комплаєнс-контроль в сфері державної служби».

Як зазначив начальник відділу з питань запобігання та виявлення корупції Харківської ОВА Костянтин Ісаєв, питання етики держслужбовців є важливою складовою антикорупційної програми області.

«Нашим відділом розроблені методичні матеріали, які надіслані до кожного структурного підрозділу ОВА. На навчанні були присутні працівники кадрової служби та фахівці, які дотичні до виконання заходів антикорупційної програми», – додав Костянтин Ісаєв. 

За його словами, таким чином було проведено підготовчу роботу, яка має на меті доведення тематичної інформації до кожного держслужбовця та створення якісного звіту щодо проведених заходів антикорупційної програми.

«Норми етичної поведінки державного службовця зафіксовано в двох законодавчих актах. Це Закон України «Про запобігання корупції» і Закон України «Про державну службу». Не зважаючи на умови військового стану, державні службовці неухильно дотримуються цих законодавчих норм», – підкреслив фахівець з питань запобігання та виявлення корупції.