Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олег Синєгубов провів зустріч зі спортсменами й тренерами Харківщини – учасниками літніх Олімпійських ігор

Олег Синєгубов провів зустріч зі спортсменами й тренерами Харківщини – учасниками літніх Олімпійських ігор

Участь у заході взяли представники Національного олімпійського комітету й низки спортивних федерацій, у онлайн-форматі — спортсмени й тренери-ліцензіати Олімпійських ігор, які перебувають на тренуваннях.

«Вітаємо спортсменів Харківщини, які беруть участь у Олімпійських іграх! Ваша відданість та старання надихають. Дякуємо тренерам за високий рівень підготовки до важливих змагань. За вашими плечима — Харківщина і ми пишаємося кожним із вас! Зі свого боку продовжуємо робити все можливе для підтримки наших спортсменів, аби гімн України якомога частіше лунав на міжнародних майданчиках, сьогодні це є вкрай важливим. Бажаємо вам успіхів у змаганнях і сподіваємось, що всі цілі, які ви собі поставили, будуть досягнуті. Щиро дякуємо нашим Збройним Силам за можливість жити, розвивати український спорт і реалізовувати намічені плани у непростий час», – сказав начальник ХОВА Олег Синєгубов.

Станом на 1 липня 129 українських спортсменів здобули відповідні ліцензії для участі у змаганнях. Харківську область представлятимуть 8 спортсменів у 6 видах спорту: Поліна Бугрова – бадмінтон, Айдер Абдураїмов – бокс, Катерина Павленко й Анна пономаренко – брейкінг, Каміла Конотоп – важка атлетика, Владислава й Марина Алексієви – артистичне плавання, Еліна Світоліна-Монфіс – теніс.

Спортсменам області, досягнення яких сприяють авторитету регіону на міжнародній арені, за кошти обласного бюджету виплачуються грошові винагороди. Крім цього, з метою підтримки і стимулювання розвитку спорту на Харківщині за кошти обласного бюджету 100 перспективним спортсменам регіону виплачують стипендії у розмірі трьох прожиткових мінімумів. 

«Відбір спортсменів вийшов на фінішну пряму. Старт XXIII Олімпійських ігор відбудеться 26 липня, вони триватимуть до 11 серпня. Хочу висловити вдячність Харківській обласній військовій адміністрації за підтримку та сприяння у підготовці наших спортсменів до важливих змагань. Кожен вже вписав себе в історію Олімпізму. бажаю всім успіхів і перемог», – сказав заступник голови відділення Національного олімпійського комітету України в Харківській області Віктор Христоєв.

Під час зустрічі учасникам Олімпійських ігор передали стяг Харківської області. Присутній на заході володар ліцензії на участь у літніх змаганнях Айдер Абдураїмов поставив перший підпис на прапорі, який згодом передадуть спортсменам Харківщини і олімпійському селищі.