Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині назвали проміжні результати реалізації Комплексної програми підтримки захисників і захисниць та їх сімей

На Харківщині назвали проміжні результати реалізації Комплексної програми підтримки захисників і захисниць та їх сімей

Про це йшлося під час апаратної наради під головуванням начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

Наразі на Харківщині зареєстровано 47 193 учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни – 1669, членів сімей загиблих воїнів 4008, дітей полеглих захисників і захисниць України – 711. З військової служби наразі звільнені 4296 мешканців області.

«Турбота над ветеранами наш обов’язок. Дякую депутатському корпусу Харківської облради за підтримку програми. На місцях необхідно організувати роботу щодо розробки та схвалення окремих місцевих програм підтримки Захисників і Захисниць України та членів їх сімей, забезпечити ефективну допомогу в оформленні документів тощо», - зазначив Олег Синєгубов. 

В межах обласної Комплексної програми підтримки захисників і захисниць України та членів їх сімей, передбачена щомісячна адресна виплата дітям загиблих воїнів у розмірі 8 тисяч гривень. Наразі таку допомогу отримують 349 дітей. Загалом суми виплат сягнули 7,5 мільйонів гривень. 

«Водночас, на Харківщині активно реалізуються державні програми підтримки. Зокрема, здійснюється виплата матеріальної допомоги військовослужбовцям, звільненим з строкової військової служби, виплата одноразової грошової допомоги в разі загибелі або інвалідності, виплата грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення. 39 Захисників і Захисниць України з числа осіб з інвалідністю внаслідок війни та членів сімей загиблих Захисників і Захисниць України на загальну суму 97,6 мільйонів гривень», - повідомив начальник Управління у справах ветеранів ХОВА Олег Пуль. 

Також для 486 жителів Харківщини забезпечується щомісячна адресна грошова допомога для покриття витрат на оплату житлово-комунальних послуг членам сімей загиблих захисників і захисниць України. Суми виплат перевищили 685 тисяч гривень. 

«Варто додати, що за ініціативи обласної військової адміністрації були виділені додаткові кошти на завершення робіт з реконструкції центру реабілітації саме обласного госпіталю ветеранів війни. Це питання, за яким до нас зверталася ветеранська спільнота, і вони дуже вдячні, що це питання знайшло підтримку в обласної влади», - додав Олег Пуль. 

Крім того, програмою передбачена одноразова адресна допомоги особам, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України та матеріальна допомога мешканцям Харківської області, які опинилися в скрутній життєвій ситуації, цю допомогу вже отримали 39 осіб. 

Впродовж поточного року для придбання житла 65 захисникам та їхнім родинам виділено більш як 161 мільйон гривень. 

Військові Харківщини та члени їх сімей можуть звернутися щодо компенсацій до Управління у справах ветеранів ХОВА, до представників громад на місцях або за номером гарячої лінії 15-52.