Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область посідає лідируючі позиції за кількома напрямками цифрової трансформації

Харківська область посідає лідируючі позиції за кількома напрямками цифрової трансформації

Про це йшлося в ході апаратної наради під керівництвом начальника ХОВА Олега Синєгубова.

«Хочу подякувати за успіхи у сфері діджиталізації Харківщини. Наша область в національному рейтингу за індексом цифрової трансформації областей за перше півріччя 2024 року увійшла в трійку лідерів серед регіонів України. Для порівняння: у 2022 – ми були на 16 місці. Попри щоденний терор мирного населення області з боку країни агресора, чіткість функціонування цифрових послуг, їх стійкість та своєчасність мають вкрай важливе значення. Попереду багато викликів, але є чітке бачення й розуміння, як із ними впоратися. Закликаю всіх представників районних військових адміністрацій і територіальних громад посилити комунікацію із Департаментом цифрової трансформації регіону й спільно напрацьовувати дієві механізми покращення послуг», – сказав Олег Синєгубов.

Харківська область посідає лідируючі позиції за кількома напрямками, визначеними Мінцифри на 2024 рік. Серед основних: цифрова освіта – показник залучення користувачів до платформи Дія.Освіта сягнув 75% від планового; проникнення базових е-послуг – 100% БТІ Харківщини підключили до Державного реєстру речових прав; галузева цифрова трансформація – 77% закладів охорони здоров'я області запровадили політики та процедури інформаційної безпеки; 90 % територіальних громад в області використовують інструменти е-демократії (е-петиція, е-звернення, е-консультацію, бюджет участі) тощо.

Серед перспективних напрямків роботи в сфері цифрової трансформації Харківської області є розвиток мережі Центрів надання адміністративних послуг, створення віддалених робочих місць ЦНАП у старостинських округах, модернізація територіальних автоматизованих систем оповіщення населення, прийняття місцевих програм інформатизації у кожній громаді Харківської області. Робота за цими напрямками триває.