Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олег Синєгубов в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів про оперативну ситуацію на Харківщині

Олег Синєгубов в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів про оперативну ситуацію на Харківщині

Ворог продовжує завдавати ударів по цивільним об'єктам області, повідомив начальник Харківської ОВА.

«Нещодавно і місті Харків пролунали два вибухи. Наразі підрозділи ДСНС аналізують ситуацію. За щойно оновленою інформацією, внаслідок обстрілу вибуховою хвилею травмовані 26-річна жінка та двоє дітей 12 та 15 років. Вони зазнали акубаротравм. Підрозділи ДСНС аналізують місця влучань, перевірка триває», – сказав Олег Синєгубов.

Впродовж доби окупанти випустили по території Харківщини 29 керованих авіабомб. Ворог також застосовував системи С-300, С-400, артилерію, міномети, FPV-дрони. Ударів зазнали майже всі райони області - Чугуївський, Богодухівський, Харківський, Ізюмський, Куп'янський.

«Днями ворог вперше застосував по місту Харків ФАБ-500, яка значну руйнівну силу. Вкотре звертаємося до жителів області із проханням завчасно реагувати на сигнал повітряної тривоги і за можливості перебувати в укриттях», – наголосив Олег Синєгубов.

На Харківщині триває евакуація жителів прикордонних та наближених до лінії фронту населених пунктів. 

«Є громади, де ми застосовуємо евакуацію у примусовий спосіб. Це означає, що місцеві жителі ігнорують наші заклики виїжджати до більш безпечних місць. Тому доводиться застосовувати радикальних заходів, для того, щоб примусово евакуйовувати родини із дітьми. З Куп’янського напрямку евакуювали 9 дітей з родинами. Залишаються на території двох громад, де передбачена евакуація, ще 11 дітей. Це села Дорошівка та Моначинівка. Безпекова ситуація в області залишається складною. Вкотре нагадуємо всім жителям прифронтових і наближених до кордону населених пунктів: не нехтуйте правилами безпеки, завчасно подбайте про себе та своїх рідних», – сказав Олег Синєгубов.

Всього від 10 травня із Липцівського, Вовчанського та Богодухівського напрямків евакуйовано 12 101 людину, додав начальник Харківської ОВА.