Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківській обласній військовій адміністрації пройшло перше засідання Ради з питань соціального захисту осіб з інвалідністю

В Харківській обласній військовій адміністрації пройшло перше засідання Ради з питань соціального захисту осіб з інвалідністю

Засідання робочої групи пройшло під головуванням заступниці начальника Харківської обласної військової адміністрації Віти Ковальської.

«На сьогоднішній день на Харківщині майже 154 тисячі осіб з інвалідністю. 6,4 тисячі це люди, які отримали цей статус внаслідок сьогоднішньої війни. 7,3 тисячі – особи з інвалідністю I групи, 59,4 тисячі – ІІ та 77,6 тисячі особи з ІІІ групою інвалідності. Ще важлива цифра 9,3 тисячі – це діти, що мають статус інвалідності. Я сподіваюсь, що сьогодні ми створимо своєрідну платформу, де почуємо основні аспекти, які є в державі та області для осіб з інвалідністю. Послухаємо представників робочої групи: що треба вдосконалити та зробити, аби робота відбувалася краще», - зазначила Віта Ковальська. 

У засіданні взяли участь представники структурних підрозділів обласної військової адміністрації, профільні заступники голів районних державних адміністрацій, представники центру зайнятості, пенсійного фонду, громадських об’єднань осіб з інвалідністю та представники інших установ та організацій. 

На порядку денному розглянули кілька питань: організацію роботи щодо санаторно-курортного лікування осіб з інвалідністю та забезпечення їх засобами реабілітації; інтеграцію осіб з інвалідністю в громадах області шляхом їх працевлаштування та зайнятості; пенсійне забезпечення осіб з інвалідністю та безперешкодного доступу до структурних підрозділів Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області; забезпечення особам з інвалідністю умов доступності для актуалізації їх даних у ТЦК та СП.

По кожному питанню вислухали доповіді та пропозиції від представників робочої групи, а також розібрали найбільш проблемні питання соціальної підтримки осіб з інвалідністю.