Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Чугуївській громаді відкрили Центр життєстійкості та молодіжний центр «Кампус»

У Чугуївській громаді відкрили Центр життєстійкості та молодіжний центр «Кампус»

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов ознайомився з роботою соціальних установ, поспілкувався з їх персоналом та відвідувачами.

«Продовжуємо розвивати співпрацю з нашим надійним партнером – Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ). За сприяння міжнародної благодійної організації планово розширюємо мережу Центрів життєстійкості на Харківщині. Завдяки таким осередкам маємо змогу підвищувати якість соціальних послуг в регіоні. Особливу увагу приділяємо розвитку зростаючого покоління і проєкт створення молодіжних центрів цьому всіляко сприяє. Щиро вдячні Дитячому фонду ООН (ЮНІСЕФ) за увагу до області та комплексну допомогу», – розповів начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов. 

У 2024 році було завершено капітальний ремонт будівлі Центру життєстійкості Чугуївської громади. При підтримці ЮНІСЕФ здійснено проєктування та ремонт частини даху, а також будівлі Управління соціального захисту населення, на базі якого розташовано Центр. Для забезпечення його функціонування за рахунок коштів фонду приміщення облаштували сучасними меблями, оргтехнікою та обладнанням. Наразі в Центрі є робочі місця для фахівців, сучасна приймальня, кімната індивідуальної роботи з отримувачами послуг, зала групової роботи, кімната денного догляду дітей. Роботу Центру забезпечують фахівці із соціальної роботи, практичний психолог, фахівець із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб, юрист, педіатр, логопед та інші спеціалісти.

«Сьогодні у Чугуєві ми відкрили третій Центр життєстійкості на території Харківщини. Кожен мешканець громади може знайти тут для себе потрібну соціальну послугу. Будь яке спілкування відбувається в дуже сприятливому і дружньому середовищі. Особлива увага продивлятиметься родинам з дітьми. Центр життєстійкості працює щодня в будні та запрошує до себе всіх жителів громади», – розповіла керівниця програм ЮНІСЕФ у Харківській області Людмила Паламар.

На початку 2023 року в межах проєкту «Створення та підтримка 6 молодіжних центрів в Харківській області» за фінансової підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) відремонтовано приміщення для молодіжного центру «Кампус», а вже у січні цього року центр розпочав свою роботу. Наразі команда «Кампусу» налічує 4 фахівця, які працюють за напрямками: неформальна освіта та особистісний розвиток; соціоемоційна підтримка молоді та розвиток соціальної свідомості; пізнання культурної та історичної спадщини громади; розширення дозвіллєвих можливостей для молоді та активний спосіб життя.

«Молодіжний центр «Кампус» став одним із 5 просторів, відкритих на Харківщині. Він створений не просто для молоді, він створений самою молоддю. ЮНІСЕФ тут тільки допомагав і підтримував разом із Харківською ОВА та місцевою владою. Ми дали молоді можливість творити і створювати. Вони повністю розробили дизайн і концепцію та самі вирішують, що саме тут буде відбуватися. Це простір для зустрічей і саморозвитку. Ми проводимо навчання з профорієнтації, а також багато заходів для того, щоб підтримувати ментальне здоров’я молоді в ці непрості часи», – розповіла Людмила Паламар.