Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Діти Харківщини вирушили на відпочинок до Закарпаття та Київщини

Діти Харківщини вирушили на відпочинок до Закарпаття та Київщини

До оздоровчих таборів «Артек», розташованих у Свалявському районі Закарпатської області та у місті Київ, поїхали 114 дітей з Харківщини. Про це повідомила заступниця начальника ХОВА Віта Ковальська.

«Попри виклики воєнного стану продовжуємо розвивати соціальну сферу Харківщини. Особливу увагу приділяємо найменшим жителям області. Намагаємося відправити на відпочинок до віддалених від лінії фронту регіонів України якомога більше дітей з Харківщини. Це питання перебуває на постійному контролі начальника ХОВА Олега Синєгубова. Поїздка дітей до таборів «Артек» стала можливою завдяки Уряду України та Міністерству соціальної політики України, які надали відповідні путівки. Дякуємо за увагу до нашої області і допомогу. Продовжуємо працювати далі», – сказала Віта Ковальська.

На відпочинок до таборів вирушили діти-сироти, а також діти, позбавлені батьківського піклування, діти українських Захисників і Захисниць, діти осіб, визнаних учасниками бойових дій, діти, зареєстровані як внутрішньо переміщені особи та діти з малозабезпечених сімей. Кожна зміна у таборах триває 21 день. Для дітей підготували всебічно розвиваючі заняття, передбачені тематичні майстер-класи, екскурсії, турпоходи, а також заняття з протимінної безпеки та правил поводження під час повітряної тривоги.

Загалом для дітей із Харківської області у таборах «Артек» на Закарпатщині та в місті Києві передбачено 11 змін. Три попередні зміни вже відвідали майже 200 дітей із Харківщини.