Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Захисники і захисниці Харківщини можуть отримати 50% компенсації за оплату навчання в ВИШах регіону

Захисники і захисниці Харківщини можуть отримати 50% компенсації за оплату навчання в ВИШах регіону

Компенсація здійснюється в межах реалізації Комплексної Програми підтримки Захисників і Захисниць України та членів їхніх сімей.

В межах програми передбачена компенсація 50% оплати за навчання захисникам і захисницям України, які мешкають на Харківщині та навчаються у закладах вищої освіти області. Першочергово право компенсації надається особам з інвалідністю внаслідок війни.

«Захисники і захисниці, які навчається на першому рівні - бакалаврському, мають надати пакет до 1 жовтня для того, аби оформити компенсацію. Ті, хто навчається на другому - магістрському рівні, мають надати документи до 1 листопада», - зазначила заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська. 

Також для ветеранів, захисників та захисниць діють преференції під час вступної кампанії. Впродовж усього періоду здобуття професійно-технічної, фахової передвищої та вищої освіти передбачено можливість утримання соціальної стипендії для осіб, які навчаються за державним або регіональним замовленням, забезпечення підручниками з бібліотечних фондів закладів освіти, безкоштовне забезпечення мережею Інтернет, надання учнівських або студентських гуртожитків тим особам, які навчаються на денній формі навчання. 

«Варто нагадати, що в Харківській області створено та функціонує центр ветеранського розвитку, де надається різноманітні послуги як реабілітаційного характеру, психологічного підтримку, психологічного супроводу як для ветеранів, так і для членів їхньої сім'ї», - зазначила директор Департаменту освіти і науки Харківської ОВА Ольга Безпалова.