Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З початку війни на Харківщині виявлено та знешкоджено 95 тисяч 666 вибухонебезпечних предметів

З початку війни на Харківщині виявлено та знешкоджено 95 тисяч 666 вибухонебезпечних предметів

Про це під час брифінгу повідомив начальник ГУ ДСНС України в Харківській області Артем Астахов.

Загалом, з початку бойових дій піротехніки обстежили 7 тисяч 345 гектарів території, 2045 гектарів сільгоспугідь, понад 4 тисячі кілометрів лінійних мереж, 61 об’єкт та 4549 домогосподарств.

«На Харківщині працюють 38 піротехнічних розрахунків, 199 саперів та 94 одиниці техніки зведеного загону ДСНС, у тому числі 12 машин механізованого розмінування. Лише за минулий тиждень сапери здійснили 265 залучень, під час яких було знешкоджено 542 одиниці ворожих боєприпасів», - розповів Артем Астахов. 

Рятувальники звертаються до громадян з проханням чітко дотримуватися заходів мінної безпеки: не відвідувати кладовища, ліси, лісосмуги, поля, пойми річок та інші відкриті простори, особливо ті, у яких точилися бої або які перебували під ворожою окупацією. 

З початку повномасштабного вторгнення внаслідок підривів цивільного населення на вибухонебезпечних предметах загинула 81 людина, травмовано 223 людей.

Окрім цього, ДСНСники просять населення берегти своє життя та життя своїх дітей, знаходячись біля води. 

Так, минулого тижня на водоймі Журавлівського гідропарку в Харкові потонула 12-річна дівчинка, яка купалась самостійно без нагляду батьків.

Загалом з початку літа зафіксовано 9 випадків загибелі людей на водних об’єктах, з них три дитини. 

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій рекомендувала заборонити на всій території Харківської області відпочинок начелення на водних  об’єктах, додають рятувальники.