Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До Харківщини з відпочинку повернулися діти, позбавлені батьківського піклування

До Харківщини з відпочинку повернулися діти, позбавлені батьківського піклування

Про це повідомила заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська.

Сьогодні до Харківщини повернулися 247 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування із 57 дитячих будинків сімейного типу, які два тижні відпочивали у таборі «Артек-Буковель» в Івано-Франківській області.

«Дозвілля організували за підтримки Фундації Олени Зеленської. Продовжуємо розвивати сімейні форми виховання в області, це питання перебуває на постійному контролі начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова. Наразі розроблено обласну програму щодо комплексного оздоровлення дітей Харківщини під час повномасштабної війни. Плануємо винести її на розгляд на найближчій сесії обласної ради. Працюємо за цим напрямком далі», – розповіла Віта Ковальська. 

Під час відпочинку в оздоровчому таборі «Артек-Буковель» в межах тематичної зміни «Арт-Одісея: подорож іншими галактиками» для дітей організували численні тренінги, розвиваючі заняття, екскурсії та походи. Окрему увагу персонал оздоровчого табору приділив заняттям з мінної безпеки та правилам поводження під час повітряної тривоги.

Нагадаємо, наразі на Харківщині зареєстровано 4233 дитини, позбавлених батьківського піклування. Із них 98% влаштовано до сімейних форм виховання. На сьогодні в області функціонує 134 дитячих будинки сімейного типу та 228 прийомних сімей. Від початку 2024 року на Харківщині створено 9 ДБСТ та 11 ПС, до яких влаштовано 55 дітей, позбавлених батьківського піклування.