Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщину з робочим візитом відвідала заступниця Міністра освіти і науки України Євгенія Смірнова

Харківщину з робочим візитом відвідала заступниця Міністра освіти і науки України Євгенія Смірнова

Заступниця Міністра освіти і науки України Євгенія Смірнова та заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська ознайомилися з роботою інклюзивно-ресурсних центрів у Красноградському районі та поспілкувалися з персоналом установ.

Учасниці робочої поїздки відвідали корекційно-розвиткові заняття на території Наталинської, Красноградської та Кегичівської громад для дітей з особливими освітніми потребами. Освітні заходи проходять в межах проєкту «Strengthen inclusive education for children with disabilities in Kharkivska oblast», який реалізується спільно з ЮНІСЕФ та Харківським національним педагогічним університетом імені Г. С. Сковороди. 

«Хочу відзначити високий фаховий рівень педагогів і педпрацівників Харківщини, котрі у надскладних умовах продовжують виконувати свої професійні обов'язки, докладають всіх зусиль, аби дати дітям найважливіше й огорнути теплом кожного й кожну, як у місті Харкові, так і у більш віддалених від обласного центру громадах», – сказала Євгенія Смірнова.

Попри виклики повномасштабної війни розвиток освітніх послуг на Харківщині триває, наголосила заступниця начальника Харківської ОВА.

«Невпинно працюємо над удосконаленням мережі інклюзивно-ресурсних центрів на Харківщині. Наша мета – зберегти та примножити кваліфіковані педагогічні кадри. Зосереджуємося на підготовці вчителів, вихователів, корекційних педагогів, психологів, та залученні відповідних фахівців із інших областей України. Щодня докладаємо максимум зусиль, аби наші діти мали можливість повноцінно зростати і всебічно розвиватися. Це питання перебуває на постійному контролі начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова. Щиро дякую Міністерству освіти і науки України, а також міжнародним партнерам за увагу до нашої області, плідне партнерство та всебічну допомогу. Продовжуємо працювати далі», – сказала Віта Ковальська. 

В ході візиту Євгенія Смірнова також відвідала заняття, які проводять представники ВГО «Асоціація працівників дошкільної освіти» в межах проєкту Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ «Покращення доступу до послуг дошкільної освіти в умовах надзвичайних ситуацій та раннього відновлення в Україні».