Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За тиждень сапери ДСНС знищили 318 боєприпасів у Харківській області

За тиждень сапери ДСНС знищили 318 боєприпасів у Харківській області

Про роботу піротехнічних підрозділів розповів під час брифінгу 11 червня начальник ГУ ДСНС України у Харківській області Артем Астахов.

На Харківщині над розмінуванням нині працюють сапери зведеного загону ДСНС: 37 піротехнічних розрахунків, 195 саперів та 91 одиниця техніки. З початку війни піротехніки обстежили 7 254 гектари території, за допомогою машин механізовано розмінування – 340 гектарів території. Окрім того, розміновано 3 315 кілометрів ліній електропередач, знешкоджено 94 827 вибухонебезпечних предметів.

«За минулий тиждень, з 3 до 10 липня включно, підрозділи Харківського гарнізону ДСНС здійснили 259 виїздів, під час яких було знешкоджено 318 боєприпасів», – сказав Артем Астахов.

Як наголосив начальник ГУ ДСНС України у Харківській області, за тиждень сталося 5 підривів цивільного населення на вибухонебезпечних предметах, внаслідок яких одна людина загинула, 4 отримали поранення.

«Прошу громадян суворо дотримуватися правил мінної безпеки: не відвідувати кладовища, ліси, лісосмуги, пойми річок, поля та інші відкриті ділянки, особливо ті, де точилися бої або які перебували під ворожою окупацією. Ці території забруднені вибухонебезпечними предметами, боєприпасами, що не розірвалися, протипіхотними та протитанковими мінами. Якщо ви помітили будь-який підозрілий предмет чи вибухівку, одразу повідомляйте за телефонами 101, 102 або 112», – звернувся до мешканців регіону начальник ГУ ДСНС України у Харківській області.

Також за даними Артема Астахова, загалом з початком війни внаслідок підриву на вибухонебезпечних предметах загинуло 79 осіб, травмовано – 211.