Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині продовжують розглядати доцільність проведення тендерних закупівель

На Харківщині продовжують розглядати доцільність проведення тендерних закупівель

Про це йшлося під час засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність» під головуванням її очільника – заступника начальника Харківської ОВА Євгена Іванова, за участі представників громадськості та правоохоронців.

В межах засідання обговорили хід відновлення одного з гуртожитків у місті Дергачі Харківського району. Будівлю було пошкоджено внаслідок обстрілів російських окупантів у 2022 році. За рік об’єкт внесли до програми з відновлення.

«Відновлення гуртожитку відбувається коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. В ході робіт було замінено підрядників, адже попередня організація не встигла виконати поставлений обсяг робіт. Наразі відновлення відбувається згідно плану і незабаром до своїх осель зможуть повернутися усі 50 мешканців. При перевірці тендерної документації порушень чи можливих корупційних складових виявлено не було», - зазначив Євген Іванов.

Також в межах засідання обговорили доцільність капітального ремонту укриттів в Писарівській гімназії, що на Золочівщині. Навчальний заклад є опорним для кількох населених пунктів, утім розташований на відстані в 13 кілометрів від кордону.

«Безпекова ситуація на прикордонні не дозволяє організувати в громаді навчальний процес у змішаному режимі. Тож тендер з відновлення укриття в Писарівському ліцеї буде відтерміновано», - зазначив начальник Золочівської селищної військової адміністрації Віктор Коваленко.

Окрему увагу під час засідання приділили питанню будівництва споруди цивільного захисту на території Близнюківського ліцею. Зведення укриття дасть змогу відновити офлайн-навчання для більш як 900 учнів. Мова йде про будівництво нового безпечного середовища, встановлення вентиляційної системи, внутрішні роботи, а також облаштування новими меблями.

«Відповідно до проектно-кошторисної документації вартість усіх робіт складає понад 114 мільйонів гривень, з яких більш як 100 мільйонів – державна субвенція. Аби уникнути порушень або можливих корупційних складових щодо заявленої ціни, проведемо додаткову перевірку та перерахунок вартості», - зазначив Євген Іванов.

Крім того, учасники засідання розглянули стан проведення публічних закупівель Південною міською радою Харківського району у 2023-2024 роках. Витрати стосувалися оплати за комунальні послуги, благоустрій та оперативні аварійно-відновлювальні роботи. Під час перевірок грубих порушень виявлено не було.