Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

734 одиниці ворожих боєприпасів знешкодили сапери ДСНС на Харківщині за минулий тиждень

734 одиниці ворожих боєприпасів знешкодили сапери ДСНС на Харківщині за минулий тиждень

Про це під час брифінгу повідомив начальник ГУ ДСНС України у Харківській області Артем Астахов.

Всього з початку війни піротехніки обстежили біля 7 тисяч га. території, виявили та знешкодили більше 94 тисяч одиниць вибухонебезпечних предметів. 

«Попереджаємо про високу мінну небезпеку на деокупованій території області. Наголошуємо про важливість дотримання правил мінної безпеки. Якщо ви помітили будь-який підозрілий предмет чи вибухівку, негайно повідомляйте за номером – 101, 102 або 112», - наголошує начальник ДСНС України у Харківській області. 

З 27 травня по 2 червня рятувальники 55 разів були залучені до ліквідації пожеж, пов’язаних з ворожими обстрілами. 

Так, одна з найрезонансніших пожеж сталася 29 травня після влучення російських КАБ по гіпермаркету Епіцентр, пошукові роботи тривали 5 діб. Щодоби на розборах завалів працювали біля 200 осіб особового складу та біля 20 одиниць техніки.

«Рятувальники цілодобово шукали загиблих серед уламків згорілих будівельних конструкцій за допомогою спецтехніки та вручну, пересіюючи пожежне сміття та уламки будівельних конструкцій. Психологи ДСНС постійно контактували з постраждалими, родичами та близькими загиблих, підтримуючи їх та надаючи необхідну ментальну підтримку. Загалом 78 людей отримали психологічну допомогу на місці трагедії», - зазначає Артем Астахов. 

Після влучання ворожої ракети 31 травня в п’ятиповерховий житловий будинок у Новобаварському  району Харкова аварійно-пошукові роботи тривали майже дві доби. На місці було вилучено тіла 8 загиблих.

Також, вночі ворог завдав ракетних ударів по території бази відпочинку у Зміівській громаді. Підрозділи ДСНС ліквідували пожежу, яка сталася на площі 300 кв.м. В результаті обстрілу загинув чоловік, ще двоє отримали поранення. 

Рятувальники також попереджають, що наразі є небезпечним відвідування лісів через обстріли, мінну небезпеку та високу пожежну небезпеку. За останній тиждень сталося 142 пожежі в природних екосистемах.