Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Представники музеїв Харківщини взяли участь в міжнародній конференції

Представники музеїв Харківщини взяли участь в міжнародній конференції

До заходу долучилися представники 14 музеїв Харківської області. Міжнародна конференція присвячена темі «Від кризи до майбутнього. Нові виклики музеїв в Україні» відбулася у Берліні.

Під час панельної дискусії виконуючий обов’язки директора Департаменту культури і туризму Харківської ОВА Олександр Костін розповів про галузь  культури регіону. Окрему увагу приділив питанням адаптації діяльності закладів культури під час повномасштабного вторгнення російських окупантів, а також окреслив основні напрями подальшої співпраці з міжнародними партнерами в напрямку підтримки культурних інституцій області.  

Захід став найбільшою подією для українських музейників від початку повномасштабного вторгнення. Головна мета конференції - обговорення проблемних питань музеїв України,  розробка спільних пропозицій українськими музеями щодо  відновлення країни на національному та духовному рівнях, а також їх роль в цьому процесі. Підіймались питання впливу травматичного досвіду бойових дій на майбутні проекти, програми і виставки. 

Участь у конференції сприятиме подальшій співпраці та обміну досвідом  музеїв Харківщини, України, інших держав з міжнародними партнерами. 

Організували захід OBMIN та Український інститут у Німеччині. Партнерами міжнародної конференції стали: Мистецький фонд Ернста фон Зіменса, Пруський фонд культурної спадщини, Польський інститут у Берліні, Європейська мережа пам'яті та солідарності, Федеральний інститут культури та історії Східної Європи.