Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині за потреби готові розгорнути додаткові місця для евакуйованих – Олег Синєгубов

На Харківщині за потреби готові розгорнути додаткові місця для евакуйованих – Олег Синєгубов

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов під час преспідходу розповів про оперативну ситуацію в області та евакуацію людей з прикордонних населених пунктів.

«Липецький та Вовчанський напрямки є перспективними для ворога, вони хочуть задіяти максимальну кількість наших військ для стримування на півночі Харківщини. Ворог підтягує резерви на ці напрямки, але не для того, щоб посилювати, а для того, щоб не послабляти той тиск, який вони чинять наразі. Російські війська так само можуть перенаправити ці резерви і на Золочівський напрямок тощо. У нас там проводилася часткова евакуація в обов'язковий спосіб, зокрема сімей із дітьми», – прокоментував начальник Харківської ОВА. 

Він наголосив, що наразі готові до різних сценаріїв розвитку подій та за потреби будуть і надалі евакуювати жителів Золочівської громади. Перша хвиля таких евакуйованих може становити до 1500 осіб. Проте наразі ударного скупчення військ рф біля Золочівської громади немає.

«У разі необхідності можемо збільшити кількість місць для евакуйованих до 15 тисяч людей. Звичайно, комунікуємо з людьми і маємо розосереджувати цей ресурс, не концентрувати населення в одному місці, наприклад, лише у Харкові. До того ж люди самостійно виявляють бажання виїхати, зокрема, у сільську місцевість тощо. Навіть пропонуємо людям виїхати за межі Харківської області, в нас є заплановані місця і в інших регіонах. Щодня проводимо перемовини з нашими міжнародними партнерами, аби отримувати і надалі допомогу для внутрішньо переміщених осіб», – зазначив Олег Синєгубов. 

Також продовжує працювати Координаційний штаб з питань проведення обов'язкової евакуації населення в умовах воєнного стану, де задіяні фахівці Нацполіції, волонтери та військовослужбовці. Охочі евакуюватися можуть звернутися за номером: 0-800-33-92-91.