Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська бігьорл Stefani стала однією з героїнь олімпійського серіалу про брейкінг

Харківська бігьорл Stefani стала однією з героїнь олімпійського серіалу про брейкінг

Міжнародний олімпійський комітет випустив серіал «Breaking Life: Road to Paris 2024».

У ньому розповідається про виконавців зі США, Литви, Японії, що змагаються за право виступити на Олімпіаді. В одній із серій детально знайомлять глядачів з українською бігьорл, харківʼянкою Анною Stefani Пономаренко, яка наразі також виборює путівку до Парижа. 

Як повідомили в Управлінні у справах молоді та спорту Харківської ОВА, на Олімпійських іграх 2024 року в Парижі брейкінг вперше дебютує як офіційний олімпійський вид спорту.

«Анна Пономаренко також є однією зі 100 харківських спортсменів, які цьогоріч отримують стипендії від обладміністрації. У січні ми затвердили перелік кандидатів на отримання стипендії і протягом року щомісяця їм виплачуватимемо приблизно по 7 тисяч гривень. Важливо зазначити, що у 2022 році за ініціативи начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова зробили підвищення цієї стипендії, адже розуміємо, що особливо в такий непростий час необхідно підтримувати наших спортсменів», – зазначив начальник Управління у справах молоді та спорту ХОВА Костянтин Ананченко.

Так, у серіалі «Breaking Life: Road to Paris 2024» Анна ділиться процесом своєї підготовки до Ігор-2024. Через повномасштабну війну українські бібої та бігерлз, на відміну від інших команд, тренуються в різних країнах, часто – самостійно. Та це лише додає мотивації, каже бігьорл: «Мені пишуть військові й кажуть, що я їх надихаю. Я хочу виграти золото, бо це – більше, ніж просто медаль». 

А ще Stefani розповідає, як продовжувала кар’єру під час вагітності: тренувалася на сьомому місяці, а до змагань повернулася вже через два місяці після народження доньки Мілани: «Я хотіла всіх здивувати, і це вийшло – посіла п’яте місце на змаганнях в Японії». 

Подивитися цей та інші епізоди серіалу можна на офіційному сайті Міжнародного олімпійського комітету за посиланням

Українська олімпійська збірна з брейкінгу наразі змагається за право виступити у Парижі. На нещодавньому кваліфікаційному турнірі у Шанхаї харківські бігерлз Анна Stefani Пономаренко і Катерина Kate Павленко зайняли 9 та 10 місця, а бібої Олександр Lussy Sky Гатин-Лозинський і Олег Kuzya Кузнецов посіли 13 й 14 місця. 

Щоб пройти на Олімпіаду на останніх відбіркових змаганнях, що відбудуться у Будапешті, дівчатам треба посісти місця у топ-10, а хлопцям – у топ-8. Підтримують українську збірну платформи Street Culture & Алгоритм дій та Міністерство молоді та спорту України.

Теги