Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Міжнародні донори посилюватимуть допомогу евакуйованим жителям Харківщини

Міжнародні донори посилюватимуть допомогу евакуйованим жителям Харківщини

Про це говорили під час зустрічі начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова з головою Східноукраїнського офісу ООН із координації гуманітарних справ в Україні Алхаді Ал Баріді.

Окрему увагу під час зустрічі приділили питанню покращення умов проживання внутрішньо переміщених осіб в місцях компактного розташування. Після загострення ситуації на прикордонні Харківщини, з низки населених пунктів було евакуйовано понад 11 тисяч людей. Частина з них потребувала тимчасового житла. 

«Ми вдячні за ту допомогу, яку надають міжнародні партнери з перших місяців повномасштабного вторгнення. Наразі маємо покращувати умови життя в місцях компактного розташування – проводити внутрішні ремонтні роботи, оновлювати меблі, встановлювати системи нагріву води тощо. Необхідно бути готовими до можливого збільшення попиту на тимчасове житло», - зазначив Олег Синєгубов. 

Крім того, в межах робочої наради обговорили гуманітарну ситуацію в прифронтових та прикордонних районах Харківської області. 

«Маємо на меті посилювати допомогу жителям населених пунктів, що опинилися на лінії зіткнення. Досліджуємо ефективність допомоги евакуйованим та шукаємо шляхи, як її вдосконалити. Ще один напрям роботи – допомога харків’янам. Працюємо в посиленому режимі, аби в подальшому передавати набутий досвід філіям в інших регіонах», - повідомив Алхаді Ал Баріді.