Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олег Синєгубов та виконувач обов’язків міністра культури Ростислав Карандєєв обговорили пріоритетні питання розвитку культури на Харківщині

Олег Синєгубов та виконувач обов’язків міністра культури Ростислав Карандєєв обговорили пріоритетні питання розвитку культури на Харківщині

Начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов провів зустріч з очільником Міністерства культури та політики Ростиславом Карандєєвим.

«Міністерство готове просувати проєкти підтримки закладів культури Харкова серед міжнародних партнерів. У пріоритеті проєкти з облаштування культурних хабів та диджиталізації роботи закладів» - зазначив виконувач обовʼязків міністра культури. 

«В умовах війни, коли Харківщина щодня піддається ворожим обстрілам, повернення до того культурного життя, яке було у нас раніше - неможливе. Сьогодні ми можемо говорити про те, що підземні простори можуть стати нашим майбутнім. І ми розглядаємо можливість створення їх в усіх закладах культури, де це можливо», - додає начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов. 

Також під час зустрічі обговорили можливості збереження пам’яток культури на Харківщині. В тому числі такі знакові місця як музей Сковороди, який став ціллю ворога у травні 2022 року та згорів майже вщент, Шарівський замок, який потребує реставрації тощо.

Виконувач обов’язків міністра культури також подякував за швидкі та своєчасні дії по евакуації музейного фонду та зазначив, що наразі підіймається питання щодо створення депозитарію по збереженню музейного фонду.