Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині за тиждень знешкодили 408 боєприпасів

На Харківщині за тиждень знешкодили 408 боєприпасів

Речник ГУ ДСНС України у Харківській області Євген Василенко під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі повідомив, що наразі у Харківській області працюють 37 піротехнічних розрахунків, 195 саперів і 91 одиниця техніки.

«Загалом за минулий тиждень було виявлено та знешкоджено 408 одиниць ворожих боєприпасів. Усього з початку війни піротехніки обстежили понад 6 926 гектарів території, за допомогою машин механізованого розмінування – 308 гектарів території. Також обстежили 3278 кілометрів ліній електропередач, виявили та знищили 93 775 одиниць вибухонебезпечних предметів», – зазначив Євген Василенко. 

Окрім того, підрозділи ДСНС залучались до гасіння 42 пожеж, які виникли внаслідок обстрілів у Богодухівському, Куп’янському, Чугуївському, Ізюмському та Харківському районах області, а також у місті Харків. Загалом виїжджали на ліквідацію пожеж 206 разів.

«За тиждень сталося три підриви цивільного населення на вибухонебезпечних предметах, в результаті чого двоє людей загинуло та двоє постраждало. 20 травня у селі Кам'янка Ізюмського району внаслідок підриву на вибухонебезпечному предметі постраждав 43-річний чоловік. 24 травня у лісосмузі поблизу Куп'янська на вибуховому пристрої підривався 69-річний чоловік, який отримав поранення і самостійно звернувся до лікарні. 26 травня співробітники Національної поліції під час пошукових заходів виявили в лісосмузі поблизу села Івашки Богодухівського району тіла двох загиблих місцевих жителів 1976-го та 2000-го років народження. За попередньою інформацією, вони 24 травня пішли на риболовлю та підірвались на вибухонебезпечному предметі», – сказав речник ГУ ДСНС України у Харківській області.

Він вчергове наголосив для всіх жителів Харківської області щодо дотримання правил безпеки при виявленні та поводженні з вибухонебезпечними предметами. Помітивши будь-який підозрілий предмет, негайно треба викликати саперів за номером 101 або 112.

«Продовжуються евакуаційні заходи під керівництвом Харківської обласної військової адміністрації, до яких долучені співробітники ДСНС, Нацполіції, волонтери, місцеві громади. Починаючи з 10 травня, спільними зусиллями було евакуйовано 11 142 особи, з них 863 дітей та 260 маломобільних осіб», – додав Євген Василенко.