Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині реалізовуватимуть проєкт «Трансформаційне відновлення задля безпеки людей в Україні»

На Харківщині реалізовуватимуть проєкт «Трансформаційне відновлення задля безпеки людей в Україні»

Про це йшлося під час робочої зустрічі заступника начальника Харківської ОВА Євгена Іванова, керівництва обласного центру зайнятості та представників Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні.

Під час зустрічі відбулася презентація проєкту «Трансформаційне відновлення задля безпеки людей в Україні», який реалізується ПРООН за підтримки Уряду Японії. В його межах передбачаються навчальні програми для підприємців, які хочуть започаткувати свій бізнес чи прагнуть розвивати вже існуючий. Також програма передбачає грантову підтримку бізнесу – середня сума фінансової підтримки може становити 10 тисяч доларів США в залежності від діяльності.

«Підтримка бізнесу Харківщини особливо завдяки грантовим програмам – важлива складова посилання економічної безпеки області. Наразі в регіоні зареєстровані близько 550 тисяч внутрішньо переміщених осіб, які потребують роботи, бажають розпочати власну спарву. Над реалізацією проєкту працюватимемо на базі Регіонального офісу міжнародного співробітництва», - зазначив Євген Іванов.

Ще одна складова проєкту – розвиток профтехосвіти та ринку праці. Передбачається оснащення класів для набуття практичних навичок, знань та умінь, а також проведення курсів з підвищення кваліфікації.

«Проєктом передбачена закупка обладнання для навчання – це можуть бути станки, маншинки для шиття тощо. Ця складова проєкту орієнтована на те, щоб жителі області мали змогу освоїти актуальний фах, або підвищити кваліфікацію», - зазначила головна спеціалістка з розвитку бізнесу ПРООН Ольга Логвін.