Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олег Синєгубов в ефірі телемарафону розповів про оперативну ситуацію на Харківщині

Олег Синєгубов в ефірі телемарафону розповів про оперативну ситуацію на Харківщині

Ворог продовжує бити по населеним пунктам у Харківському, Богодухівському, Куп'янському, Ізюмському, Чугуївському районах.

«Сьогодні близько 10:40 окупанти завдали чергового удару по області. За нашою інформацією, керовані авіабомби летіли в напрямку Харкова, удар прийшовся по території у передмісті. Зафіксовані часткові руйнування. Наразі ситуацію аналізують відповідні профільні служби», – розповів Олег Синєгубов.

Внаслідок ворожих обстрілів в області виникли пожежі, зазначив начальник ХОВА. 

«Є три ділянки, де зафіксовано масштабні лісові пожежі. Найбільша з них в Оскільській громаді Ізюмського району, де наразі вогнем охоплено близько 700 гектарів лісових насаджень. Крім цього, займання зафіксовані на Балаклійському та Борівському напрямках. Вживаються всі необхідні заходи для ліквідації та нерозповсюдження загорянь», – розповів Олег Синєгубов.

На Харківщині триває евакуація жителів населених пунктів, наближених до лінії фронту або кордону з рф. Робота в цьому напрямку ускладнена постійними обстрілами окупантів. Військові підрозділи, працівники Нацполіції, ДСНС, а також волонтери постійно ризикують життям, але вивозять цивільних людей з небезпечних територій, наголосив начальник ХОВА.

«Вчора з Вовчанського, Липецького та Богодухівського напрямків було евакуйовано близько 100 людей. Шестеро жителів населених пунктів Вовчанської громади мали поранення різного ступеня тяжкості - окупанти використовують цивільних як живий щит. Всього з небезпечних територій Чугуївського, Харківського та Богодухівського районів евакуйовано понад 11 тисяч людей. Робота в цьому напрямку триває», - розповів Олег Синєгубов.