Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За минулий тиждень підрозділами ДСНС на Харківщині було знищено 356 боєприпасів

За минулий тиждень підрозділами ДСНС на Харківщині було знищено 356 боєприпасів

Про це під час брифінгу повідомив речник ГУ ДСНС України у Харківській області Євген Василенко.

В період з 13 по 19 травня в області від вибухонебезпечного предмету постраждала одна людина. Випадок трапився 16 травня поблизу селища Елітне. У полі під час робіт стався підрив сільськогосподарської техніки. Тракторист, на щастя, не постраждав. 

«Хочемo ще раз звернутися до всіх мешканців Харківської області, що деокуповані території є потенційно замінованими і зволікання та нехтування правилами безпеки при виявленні та поводженні з вибухонебезпечними предметами може призвести до трагічних наслідків. Тому, помітивши будь-який підозрілий предмет, відійдіть від нього і лише після цього викликайте службу саперів за номером 101 або 112», - зазначає Євген Василенко. 

Загалом за тиждень на пожежі та виїзди пов’язані з ворожими обстрілами рятувальники залучалися 27 разів у Богодухівському, Куп’янському, Чугуївському, Ізюмському та Харківському районах а також у місті Харкові. 

13 травня у селищі Коротич було влучання у виробничо-складську будівлю, внаслідок чого сталася пожежа на площі 100 кв.м. На відкритій території горіла трава на площі 300 кв.м. 1 чоловік загинув, ще 4 постраждали.

14 травня ворожі війська спричинили 8 пожеж. Найбільша – у лісовому масиві в селищі Борова Ізюмського району. Горіла лісова підстилка на площі 8 га. У Харкові одна з бомб влучила у житлову 20-поверхівку. Сталася руйнація її конструкцій. Постраждало більше 20 людей. Роботи тривали 2 дні.

15 травня сталося 6 пожеж, 4 з яких виникли в екосистемах на площі 43 га. 

17 травня авіація завдала удару по Харкову, в результаті чого сталася масштабна пожежа. 4 особи загинуло, 29 постраждало. Ще двох чоловіків вдалося врятувати.

18 травня трапилося 3 пожежі в Ізюмському та Куп’янському районах області.

19 травня ворожі війська спричинили 2 пожежі в Ізюмському районі. Також удари було завдано по базі відпочинку на березі водойми у Харківському районі.

В результаті ворожих обстрілів по селищам Ківшарівка та Новоосинове Куп'янського району загинуло 5 осіб та постраждало 9.