Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Понад 450 заявників придбали нове житло на Харківщині за програмою «єВідновлення»

Понад 450 заявників придбали нове житло на Харківщині за програмою «єВідновлення»

Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Наразі житловими сертифікатами скористалися 550 заявників, із них 451 придбали житло на Харківщині, решта на території Київської, Львівської, Дніпропетровської, Полтавської, Закарпатської та інших областей. Вартість придбаного житла складає більш як 749,2 мільйони гривень. Профільними комісіями сформовано 1962  сертифікатів з надання компенсації за знищене майно на суму понад 2,8 мільярда гривень.

«У кожній громаді пришвидшено роботу щодо збору відомостей про пошкоджене та знищене майно внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією рф проти України. На сьогоднішній день 56 громадами створено та у 54 громадах функціонують комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені об’єкти нерухомого майна», - зазначив Олег Синєгубов. 

Водночас, на Харківщині виплати грошової допомоги на ремонт пошкодженого житла сягнули майже 1,9 мільярда гривень. Наразі 18521 заявник вже отримав кошти на загальну суму понад 1,7 мільярда гривень. Найбільше заяв подано мешканцями Ізюмського, Харківського та Чугуївського районів.