Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дітей з прифронтових громад Харківщини відправили на відпочинок

Дітей з прифронтових громад Харківщини відправили на відпочинок

До санаторію в Івано-Франківській області відправили 44 дитини віком від 7 до 15 років із найбільш постраждалих від бойових дій громад: Золочівської, Куп’янської та Дергачівської.

зазначив заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов, переважна більшість дітей з родин українських захисників та багатодітних родин.

«Діти відпочиватимуть три тижні. Також вони матимуть змогу навчатись: у них будуть уроки, екскурсії, спеціальні розвиваючі та розважальні програми. А це дуже важливо для дітей, які проживають на прикордонні Харківщини й не мають можливості повноцінно навчатися офлайн», – говорить Євген Іванов.

Оздоровитися в санаторії школярі зможуть завдяки співпраці Харківської ОВА з фондом «Співдружність України» та командою «Квартал 95».

За словами представниці БФ «Співдружність України» Катерини Сімакової, за півроку існування даного проєкта відпочити мали змогу більше тисячі дітей із Харківської, Херсонської, Донецької та Сумської областей.

У свою чергу Євген Іванов зазначив, що Харківська ОВА, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, а також міжнародні партнери продовжують працювати над питанням організації дитячого відпочинку. Зокрема проводиться робота щодо покращення побутових умов у санаторіях, в які направляються на відпочинок школярі.