Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Міністр охорони здоров'я України з робочим візитом відвідав Харківщину

Міністр охорони здоров'я України з робочим візитом відвідав Харківщину

Віктор Ляшко разом із заступницею начальника Харківської ОВА Оленою Логвиновою здав кров для українських військових та цивільних.

«Ми бачимо черги донорів зараз в Харківському обласному центрі служби крові. Дуже добре, що люди відгукуються на заклики Міністерства охорони здоров'я, центрів крові, медиків. Існує питання логістики, проте Міністерство займається координацією і транспортуванням з різних центрів крові і її компонентів туди, де вони найбільш потрібні», – сказав Віктор Ляшко.

Заступниця начальника Харківської ОВА Олена Логвинова зазначила, що в області робиться все необхідне, щоб забезпечити заявки закладів охорони здоров'я в повному обсязі. Зокрема харків’яни можуть здавати кров і в пунктах крові, які працюють у безпечних локаціях. Задіяні також виїзні групи медиків на підприємствах Харкова та області. 

«Я закликаю всіх долучатися до донорства, адже кров та її компоненти зараз дуже потрібні нашим військовим. Також це безпечно і корисно для здоров’я» – відзначила Олена Логвинова.

Директорка Харківського обласного центру служби крові Олена Малигон також подякувала всім донорам Харківщини.

«У нас досить потужний донорський фронт, який забезпечує всіх цивільних і поранених військових, наближаючи Перемогу, кожного дня рятуючи життя українців» – сказала Олена Малигон.