Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Олег Синєгубов – про ситуацію на Харківщині станом на 18 травня

Олег Синєгубов – про ситуацію на Харківщині станом на 18 травня

Терор мирного населення Харківщини з боку російських військ триває.

О 15:38 у Шевченківському районі м. Харків внаслідок обстрілу виникла пожежа. Загинули 3 чоловіки, постраждала 31 людина.

О 17:00 у с. Липці Харківського району відбувся ворожий обстріл з РСЗВ. Пошкоджене приватне домоволодіння, отримав поранення 53-річний чоловік.

О 12:30 в сел. Куп'янськ-Вузловий внаслідок обстрілу КАБ частково зруйновано будівлю адміністративного корпусу лікарні, пошкоджено багатоповерхові будинки, дитсадок. Травмовано одну жінку.

На Харківському напрямку відбулося дві спроби ворога прорвати оборону наших військ на напрямках Глибоке-Липці, Бугруватка-Стариця. Ситуація контролюється Силами оборони. Наші захисники в окремих районах ведуть штурмові дії з метою покращення тактичного положення, а також проводять заходи з прочісування місцевості. В районі міста Вовчанськ українські підрозділи посилюють оборону для покращення тактичного положення.

На Купʼянському напрямку відбулося шість бойових зіткнень. Наші підрозділи успішно відбили три ворожі атаки. Тривають три бойові зіткнення на напрямках Кислівка - Іванівка і Крохмальне - Берестове. Ситуація контролюється захисниками України.

Наразі 2726 місцевих жителів евакуювали з Чугуївського району, 4037 з Харківського, 118 з Богодухівського та 3026 людей евакуйовано волонтерами. Всього евакуйовано 9907 людей.